LifeStyle

3 sfaturi de la specialiști pentru alegerea unei saltele, dacă aveți dureri de spate

 

Specialiștii încă dezbat dacă o saltea de pat fermă sau moale este cea mai bună opțiune pentru persoanele ale căror dureri de spate le țin treze noaptea. Acestea fiind spuse, majoritatea experților în sănătate știu că alegerea este a consumatorului – că o saltea de pat care vă face să vă simțiți cel mai confortabil este probabil cea mai bună opțiune.

 

Cercetările de până acum spun că o saltea de pat cu fermitate medie pare să producă somnul cel mai nedureros. O revizuire din 2015 a adunat informații din 24 de studii controlate, în care participanții au folosit saltele moi, cu fermitate medie, ferme sau personalizate. Rezultatele au constatat că saltelele cu fermitate medie și auto-ajustate s-au dovedit a fi cele mai bune pentru confortul somnului, calitatea și alinierea coloanei vertebrale.

 

Dr. Michael Perry, fost director medical al Laser Spine Institute din Tampa, Florida, este de acord că o saltea de pat cu fermitate medie este, în general, calea de urmat. Dar el adaugă că un singur model nu se potrivește tuturor în alegerea unei saltele de către cei cu dureri ale coloanei vertebrale. Există o serie de alți factori care joacă și ei un rol, spune el.

Starea medicală

Alegerea saltelei care se potrivește cel mai bine stării coloanei vertebrale înseamnă mai mult decât cât de tare sau de moale este articolul, spune Perry. Dvs. (și medicul dumneavoastră) trebuie să vă luați în considerare istoricul medical în detaliu, astfel încât să vă puteți adapta achiziția în funcție de nevoile dvs.

 

Înainte de a cumpăra o saltea pat, Perry vă recomandă să vă puneți următoarele întrebări: Ce afecțiuni medicale aveți? Care este diagnosticul sau care sunt diagnosticele dvs. actuale? Pentru ce ați fost tratat anterior?

 

De exemplu, simptomele stenozei coloanei vertebrale tind să se prezinte atunci când stați în picioare și mergeți, dar nu și când stați culcat. Din acest motiv, problema fermității saltelei nu este una importantă la persoanele cu stenoza coloanei vertebrale.

 

Dar dacă aveți degenerare împreună cu stenoza, aceasta este o problemă diferită, spune Perry. În acest caz sau dacă aveți artrită vertebrală fără stenoză, probleme de disc sau dureri de spate nespecifice, trebuie să luați în considerare fermitatea sau moliciunea relativă a saltelei. „Oamenii cu aceste condiții se descurcă mai bine cu mai mult sprijin, adică o saltea mai fermă”, spune Perry.

Cât de veche este salteaua existentă

Dr. Perry avertizează că arcurile saltelei se degradează în timp, ceea ce vă face patul mai moale. „Acest lucru poate agrava spatele unui pacient”, spune el.

 

Pe această bază, are sens să obțineți o saltea nouă sau puteți reduce durerea și rigiditatea cu cea veche? Deși este posibil ca acest lucru să varieze de la o persoană la alta, cercetările medicale pot ajuta cu răspunsul acestei întrebări:

 

Un studiu în ergonomie aplicată a măsurat confortul și calitatea somnului pentru 27 de pacienți cu dureri de spate și rigiditate. Participanții și-au înregistrat confortul și calitatea somnului în propriile paturi timp de 21 de zile și apoi cu un sistem de somn „prescris” (și nou), pe care l-au folosit timp de 12 săptămâni. Studiul a constatat că participanții au prezentat o îmbunătățire progresivă a durerilor de spate și a rigidității pe noile saltele, iar calitatea somnului s-a îmbunătățit semnificativ.

Poziția de dormit

În ce poziție dormiți de obicei? Acest lucru face o diferență în tipul de sprijin de care aveți nevoie de la o saltea de pat. Dr. Perry are câteva recomandări pentru cei care dorm pe spate, pe lateral (pe care o numește poziția fetală) și cei care dorm pe stomac.

 

Majoritatea oamenilor dorm pe laterale, ne spune Perry. Ei dorm în poziție fetală cu genunchii îndreptați spre piept. Dar această poziție tinde să pună presiune pe șolduri și pe umeri. Pentru aceștia, Perry recomandă o saltea puțin mai moale, cum ar fi una din spumă. Spuma din care este confecționată salteaua este conformă cu corpul dumneavoastră, în special în regiunile toracice și lombare ale coloanei vertebrale, spune el.

 

Pentru cei care dorm pe stomac, saltelele moi pot irita spatele. „O saltea moale vă încurajează abdomenul să se scufunde în pat. Poziția care rezultă este cunoscută pentru a crește arcada din spate și a provoca durere”, afirmă el. Perry sugerează că o suprafață de pat cu o fermitate medie este bună pentru persoanele care dorm pe stomac.

 

Și, în cele din urmă, dacă dormiți pe spate, Perry recomandă să vă puneți un prosop subțire sau rulat sub genunchi și în zona de jos a spatelui pentru sprijin. Suportul în aceste zone vă va oferi mai mult confort, spune el.

 

Related posts

Recomandarile Chic Ville: Cum sa decorezi in stil retro

Adina Meyers

Un apartament eclectic cu note exotice

Adina Meyers

Vacante pline de zambete prin TUI Travel Center

Adina Meyers