Amenajare living Practic

3 proiecte de bricolaj perfecte pentru sufragerie

Mare parte din timpul în care suntem acasă este petrecut în living. De cele mai multe ori, este camera în care ne uităm la televizor, ne relaxăm sau stăm cu musafirii. Mai mult decât orice cameră din casă, sufrageria ar trebui să primească o notă personală. Datorită proiectelor de bricolaj, poți face acest lucru cu o cheltuială minimă.

Pentru un proiect reușit, ai nevoie de timp liber, materiale și uneltele potrivite. Majoritatea proiectelor de bricolaj au nevoie de puține instrumente, care se rezumă de obicei la ciocan, șurubelniță, clește, fierăstrău de mână, ruletă de măsurat, cuie, șuruburi sau bandă adezivă. Dacă îți face plăcere să lucrezi la proiecte de bricolaj, îți poți face cu ușurință o trusă de ajutor în multe situații. Spre exemplu, o astfel de unealtă este simplu de folosit și utilă în cazul multor proiecte. Înainte de a începe lucrul la orice proiect, nu uita să consulți lista de instrumente și materiale necesare, ca să te asiguri că ai totul la îndemână.

 

1. O scară transformată în etajeră

Etajerele cu aspect de scară au devenit destul de populare în magazinele de mobilă, așa că te poți inspira din tendințe ca să creezi propria ta versiune a acestui element util, dar decorativ. În funcție de experiența ta, poți încerca un model minimalist și simplu, ca cel din imagine, sau unul ceva mai solid, pe care să poți pune și cărți sau fotografii. Bineînțeles, poți trișa și porni de la o scară veche, de care nu mai ai nevoie.

 

Ca să construiești de la zero o etajeră funcțională de tip scară, așa cum e cea realizată pe burkatron.com , ai nevoie de:

– Scânduri (două lungi și câteva scurte, în funcție de câte „trepte” dorești să aibă etajera)

– Fierăstrău de mână

– Șurubelniță

– Șuruburi din lemn

– Creion

– Vopsea (opțional)

Mare parte din proces este unul intuitiv: va trebui să folosești șurubelnița și șuruburile ca să fixezi rafturile. Totuși, unul din pașii esențiali ca să obții o etajeră în loc de scară este tăierea picioarelor acesteia în funcție de unghiul dorit. Pune scara în poziția dorită. Apoi folosește o bucată de scândură și marchează cu creionul o linie paralelă cu podeaua. Poți apoi să folosești fierăstrăul de mână ca să tai bucata respectivă.

 

2. Un tablou abstract

Ți-ar plăcea să intri în sufragerie și să vezi pe pereți propriile tale creații artistice, însă nu știi să pictezi? Atunci ai putea să încerci acest proiect de bricolaj. Ai nevoie de:

– o pânză de pictură pe șasiu de dimensiuni mari sau medii

– vopsea, în cel puțin trei nuanțe

– o pensulă medie

– bandă adezivă

– diluant pentru curățarea vopselii.

 

În principiu, vei delimita câteva zone cu ajutorul benzii adezive, ceea ce te va ajuta să pictezi cu precizie. Înainte să începi, trebuie să iei câteva decizii:

– Câte zone dorești în pictură? (poți opta pentru mai multe zone mici sau trei-patru mari)

– Care sunt culorile pe care dorești să le folosești?

– Ce culoare dorești să aibă liniile de demarcație?

 

3. Dulăpior din lăzi tip palet

 

Mobilierul realizat din lăzi are un aer vintage, e ușor de realizat și îți oferă mult spațiu de manevră. Un dulăpior deschis realizat din astfel de lăzi poate fi locul potrivit pentru plante, reviste, cărți și obiecte decorative. Lăzile pot fi plasate simetric sau dezordonat, lipite unele de altele sau cu spațiu între ele și pot fi vopsite în mai multe culori sau într-una singură. Tu decizi ce se potrivește cu sufrageria ta.

 

Ai nevoie de:

– Mai multe lăzi de tip palet

– Ciocan

– Cuie

– Vopsea

Procedura este simplă: pe măsură ce așezi lăzile în poziția dorită, folosește cuiele și ciocanul ca să le fixezi astfel. Apoi, vopsește dulapul din lăzi în culorile dorite.

Related posts

Idei isteţe de a recicla sticlele din plastic

Adina Meyers

Cum să-ți construiești singur un cuptor din cărămidă

Adina Meyers

Soluții pentru a avea marea mereu aproape

Adina Meyers