Amenajari Exterioare

3 moduri în care poți folosi plasa zincată în gospodărie

Photo by Min An: https://www.pexels.com/photo/chain-linked-fence-683402/

Plasa împletită zincată este unul dintre cele mai versatile materiale din domeniul construcțiilor, dar și din cadrul gospodăriilor. Dacă locuiești la casă, la un moment dat vei avea nevoie de o astfel de plasă, iar dacă o ai deja și nu știi ce să faci cu ea, avem noi câteva idei pentru tine!

Iată 3 moduri în care plasa zincată se dovedește a fi utilă în curtea sau grădina ta!

Delimitarea anumitor spații din gospodărie

Plasa zincată este de cele mai multe ori folosită pentru delimitarea spațiilor. Poate ai o grădină de legume pe care vrei să o protejezi de animalele din gospodărie sau poate vrei să îți împrejmuiești gospodăria temporar, până când te hotărăști să ridici un gard de lemn, piatră sau beton. Este o soluție ieftină și estetică, mai ales dacă plantezi lângă gard niște plante cățărătoare care vor înfrumuseța plasa. Plasa împletită zincată este folosită foarte des de către constructori în delimitarea grădinilor, mai ales în cazul duplexurilor sau a caselor înșiruite.

Și dacă tot am menționat plantele, o astfel de plasă împletită zincată poate fi transformată foarte ușor și într-un mod inedit în suporturi sau structuri pentru legume și plante agățătoare. Poți folosi plasa în diverse proiecte de peisagistică și să conturezi astfel spații cu utilități diferite în grădina ta. 

Construcția unor cuști pentru animale

Plasa zincată este necesară în cazul construcțiilor de cuști pentru animale, indiferent dacă vorbim de păsări, iepuri sau chiar câini. Este suficient să construiești structura cuștii din lemn sau metal și apoi să o acoperi cu plasa zincată care va ține la distanță prădătorii și va asigura ventilația necesară animalelor. Plasa zincată reprezintă unul dintre cele mai bune materiale pentru construcția cuștilor de animale din punct de vedere al costurilor. În plus, este și rezistenta la condiții meteo vitrege și durabilă în timp. Așa că, dacă ai în plan construcția unei cuști pentru iepuri, găini sau hamsteri în gospodăria ta, plasa zincată este un material de luat în considerare. O poți găsi în diverse magazine de bricolaj sau online, pe site-uri precum emenatwork.ro.

Folosirea în proiecte de bricolaj

Dacă ești genul de persoană creativă, care toată ziua meșterește prin gospodărie, cu siguranță vei găsi ce să faci cu plasa împletită zincată. Poți construi grădini verticale, să plantezi tomate și să le legi în sus, de plasă. Un alt mod inedit în care poți folosi plasa împletită zincată este în realizarea unui compostor de grădină care asigură aerisirea și descompunerea eficientă a deșeurilor organice. În acest mod vei obține mult mai rapid și ieftin compost natural pentru grădina ta. Dacă ai plasa, nu îți mai lipsește decât creativitate pentru a duce la bun final proiectele de tip DIY („Do it yourself”). 

În concluzie, plasa împletită zincată este de nelipsit din orice gospodărie, iar acest lucru este de înțeles. O poți folosi în diferite construcții sau lucrări de reparații, fiind un material cu un preț accesibil, dar și rezistent în timp. O investiție bună în gospodăria ta.

Related posts

Cum organizati corect curtea – partea I

Adina Meyers

Cum imblanzim fructele de padure

Adina Meyers

Piscine fenomenale din intreaga lume

Adina Meyers