Spuma izolatoare este o spumă pe bază de poliuretan, folosită din ce în ce mai des atunci când imobilul este în construcție sau este supus unei operațiuni de renovare ori extindere. Izolația cu spumă poliuretanică este opțiunea preferată din ce în ce mai mult în detrimentul altor maniere, această tendință datorându-se câtorva lucruri care surprind.

 

 

1. Izolația cu spumă poliuretanică durează până la 80 de ani

 

În general, durata de viață a izolațiilor este situată la 25-50 de ani (vata minerală servește drept etalon pentru acest interval). Vata în straturi, pusă între pereții din rigips, acționează pentru aproximativ 25 de ani, ajungând în ultimii ani să aibă efecte aproape inexistente. Plăcile de vată minerală, puse una lângă alta ca pătrățelele de șah, dublează durata de viață a izolatorului cuprins.

 

Spuma izolatoare, însă, are o durată de viață de 80 de ani și, pe tot parcursul acestor opt decenii de la momentul aplicării, izolează la fel de bine! Dacă este aplicată uniform, izolează la fel de bine în orice parte, în orice colț, în orice punct.

 

Echipa Isoterm aplică izolația pentru acoperișuri, podele, pereți, tavan și pentru orice alt spațiu folosind un sistem care pulverizează uniform spuma și care asigură astfel același grad înalt de izolare peste tot.

 

 

2. Spuma izolatoare are celulă deschisă și celulă închisă

 

Curiozitatea crește. Diferă spuma la nivel molecular? La ce folosește una și la ce este potrivită cealaltă? Poliuretanul este un polimer obținut prin alăturarea unor izocianați și a unor polioli, care condensează împreună. Prin manipularea chimică de ordin cantitativ (cât dintr-o parte și cât din cealaltă) și calitativi, se obțin adezivi, vopseluri, fibre, garnituri și multe altele.

 

Rezultatul se folosește și în construcții, datorită capacității bune de izolare. Perfect până aici, dar ce tip de izolare? Isoterm ne lămurește: celula închisă izolează termic, fonic și hidro într-un grad extraordinar de înalt. Blochează totul, definitiv!

 

Pe de altă parte, izolația cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă este permeabilă, așa că lasă apa să treacă – umezeala, mai precis – și nu are multe calități fonoizolatoare, însă izolează termic foarte bine. De aceea, tehnologia de a aplica spumă izolatoare cu celulă deschisă este potrivită izolațiilor pentru acoperișul casei.

 

 

3. Poliuretanul, perfect ecologic

 

Acest material nu degajă gaz în timp, așa cum face vata minerală, nu irită pielea, căile respiratorii și nu infectează prin nimic materialele care îl ating, nici solul și nici apa. Este un izolator eco, un material ecologic.

 

Bineînțeles, când spuma poliuretanică este fie tăiată, fie răzuită, deci când i se distruge forma naturală în care ajunge, se obține pulbere. Ca orice pulbere, poate irita căile respiratorii, se amestecă cu apa și o murdărește, este firesc.

 

Ca orice material de construcție care nu poluează, costă mai mult decât cele care poluează. Se poate face paralela și cu alimentele bio față de cele care abundă de E-uri. Pentru beneficii multilaterale, poliuretanul este mult mai indicat!

 

!  Încă un lucru surprinzător – bonus, al patrulea – este că spuma poliuretanică se aplică în strat uniform, cu mare ușurință și ajunge prin orice crăpătură sau loc mic, lucru imposibil de făcut folosind vată minerală altfel decât tasând-o și stricându-i uniformitatea atât de necesară confortului!

Related posts

Vederea spre lac a vandut off-plan unul din cele mai scumpe apartamente din ansamblul Perla Residence

Adina Meyers

Care sunt actele necesare la înscrierea în Programul “Casa Verde Plus”

Adina Meyers

Ce pavaj alegi pentru aleile din curte?

Adina Meyers