Amenajari Interioare Home LifeStyle

2 reguli pentru a vă da seama unde să puneți umidificatorul

Nu puteți pune un umidificator oriunde. Și nu este din cauza feng shui-ului. Poziționarea adecvată a unui umidificator în casa dvs. poate avea o diferență majoră în ceea ce privește modul în care acesta va fi folosit.

De fapt, dacă știți unde să plasați umidificatoare, puteți crește eficiența acestora cu peste 15%. Chiar mai important, plasarea incorectă a unui umidificator într-o cameră poate reduce funcția acestuia cu până la 30%. În plus, puteți provoca, fără să vreți, un teren propice pentru mucegai.

Cea mai mare greșeală atunci când se plasează un umidificator este, de obicei, plasarea acestuia într-un colț, pe podea sau lângă un perete. În aceste cazuri, vom obține niveluri mai ridicate de umiditate localizate (să spunem 80% în apropierea unui umidificator), dar restul camerei va fi în continuare uscat (să spunem 30% umiditate relativă). Aceste greșeli de amplasare creează o distribuție neuniformă a umidității (umezeală în apropierea umidificatorului, aer uscat peste tot în rest).

Unde ar trebui să îmi pun umidificatorul?

Vom aborda acele reguli de aur pentru plasarea unui umidificatorîntr-o cameră. Pentru a vă plasa corect umidificatoare, ar trebui să cunoașteți cel puțin principiile generale pentru plasarea unui umidificator în dormitor, în camera de zi, în camera copiilor și așa mai departe.

1. Cel mai bun loc pentru a pune un umidificator este acolo unde este cel mai mare flux de aer

Primul principiu general pentru locul în care trebuie plasat un umidificator este acesta: Puneți-l întotdeauna într-un loc unde aerul circulă cel mai mult.

Orice umidificator este o sursă singulară de umiditate relativă (sau umiditate) mai mare. Pentru ca umiditatea să se răspândească în mod cât mai eficient în întreaga cameră sau în întreaga casă, trebuie să fie plasat acolo unde avem cel mai mare flux de aer.

Fluxul de aer nu este altceva decât aerul în mișcare. Un umidificator va umezi aerul din vecinătatea sa generală. Dacă aerul nu se mișcă, veți avea un spațiu localizat cu umiditate ridicată, dar restul aerului din încăpere s-ar putea să se simtă în continuare puțin uscat.

Exemplu: Veți vedea niveluri ridicate de umiditate de 80% în apropierea unui umidificator. Dacă aerul nu se deplasează eficient, există șanse ca, chiar și la 2,5 metri distanță de umidificator, nivelul de umiditate din interior să fie tot de 30% (adică aer uscat).

Cea mai bună practică pentru amplasarea unui umidificator este să îl puneți:

Între o fereastră și o ușă.

Între o fereastră și o altă fereastră.

Ferestrele și ușile prezintă intrare/ieșire pentru aer. Între o fereastră și o ușă, va exista probabil un flux de aer mic, dar semnificativ, care va ajuta la dispersarea aerului hidratat de la un umidificator în întreaga cameră.

2. Țineți umidificatorul la 0,5-1,2 metri de la sol (puneți-l pe o masă)

Există mai multe motive pentru care nu ar trebui să puneți un umidificator direct pe podea sau prea aproape de tavan. Doriți să găsiți acel punct dulce la 1 metru de sol și la cel puțin 1,2 metri sub tavan (în special în cazul unor umidificatoare cu ceață rece de mare capacitate de 500+ ml/h.

Iată de ce este o idee proastă să puneți un umidificator pe podea:

Veți obține un flux de aer mai mic pe podea. Acolo jos, aerul este de obicei viciat și se mișcă mai puțin. Acest lucru va crește probabilitatea unei distribuții neuniforme a umidității. Puteți reumple umidificatorul pe podea, dar nu-l poziționați niciodată pe podea atunci când funcționează.

Se varsă pe podea. Umidificatoarele sunt predispuse la vărsarea apei și la scurgeri. Pentru a preveni deteriorarea podelei, trebuie să păstrați un umidificator ridicat de pe podea.

Animalele de companie sau copiii pot răsturna cu ușurință umidificatorul dacă acesta este așezat pe podea. Bineînțeles, se știe că și pisicile sunt cunoscute pentru a doborî lucruri de pe mese; asta este doar natura lor.

Acum, de asemenea, nu este cea mai inteligentă mișcare să plasați un umidificator aproape de tavan. Acest lucru este valabil în orice caz; fie că încercați să vă dați seama unde să puneți un umidificator în dormitor sau unde să plasați un umidificator în camera de zi.

Asta pentru că majoritatea umidificatoarelor expulzează aerul hidratat în partea de sus. Dacă acel aer bogat în apă trebuie să ajungă nestingherit la tavan, va trebui să vă faceți griji că vopseaua de pe tavan se va sparge sau, mai rău, că va apărea mucegaiul.

Nu este chiar atât de neobișnuit să vedeți mucegaiul negru pe tavanul de deasupra unui umidificator care este ridicat la peste 1,5 metri de sol.

Cea mai bună elevație pentru un umidificator este între 0,5 și 1,5 metri. Acesta este locul în care va primi un flux de aer suficient, nu va deteriora podeaua, este mai puțin probabil să fie răsturnat și este încă poziționat suficient de departe de tavan.

Related posts

Desert de weekend: inghetata de ananas si rom

Adina Meyers

Vacanta pe malul vechiului Parau al Morii

Adina Meyers

Eveniment lansare nouati Delta Studio

Adina Meyers