Amenajare baie Practic

15 tipuri de amenajari moderne de baie care iti vor surprinde vizitatorii

Amenajarile moderne de baie sunt la mare cautare printre cei care vor sa aiba un loc calm, primitor si folositor pentru orice. Indiferent ca prezinta elemente decorative, culori si aranjamente ciudate, ele sunt facute in asa fel incat sa fie folosite de oricine.

  1. Baie Glamour

Deosebit de spatioasa, care permite functiunilor zone generoase pentru lavoare si introducerea unei cazi cu hidromasaj, aceasta baie impresioneaza prin efectul general de modernitate. Aranjarea placilor de faianta bizotate alternate pe peretele cazii, si compactate în zona lavoarelor, genereaza un efect de luciu si refelxii bine compuse.
In dreptul lavoarelor este inserata placa de decor cu scris ce subliniaza modernitatea dorita a acestei amenajari. 

arh. Manuel Saliche

  1. Baie Mosaic Glamour

Se poate oricând obtine un efect glamour pentru baia ta prin optarea pentru un mosaic de sticla cu insertii metalice de aur sau argint by Bisazza!

  1. Baie Mirror Black

In aceasta încapere de baie, spatiul nu a fost cel mai generos prieten. De forma dreptunghica si lunga, cu pozitia instalatiilor de apa si scurgere deja stabilite, s-a reusit evitarea efectului de tip vagon prin tratarea cu placi ceramice rectificate si reliefate din gama Ace de la Porcelanosa.
Inclusiv alegerea sanitarelor Muse de la Catalano, a fost una deosebita, a caror forma sinuasa si volumetrica ajuta la zveltetea compozitiei.
Pentru placarea lateralelor s-a optat pentru placa alba a seriei respective, iar lavoarul este valorificat prin optarea pentru spectaculosul mozaic Mirror Black. Pentru Luminozitate si transparenta este propusa o fanta luminoasa si în stânga lavoarului, simetrica cu fereastra de pâna în pardoseala din partea opusa.
Inclusiv radiatorul estetic de baie – de la Cordivari, este ales în acelasi spirit, situat în fata oglinzii pentru a se duplica efectul acestuia si pentru ca cele doua verticale sa rupa din longevitatea peretilor laterali.
Inclusiv corpul de iluminat BCN situat deasupra oglinzii, este ales din aceeasi familie vizuala. 

      3. Baie Moderna

arh. Iuliana Dinca

Pe tonuri neutre, aceasta baie se remarca prin asocierea fina de texturi diferite ale finisajelor alaturate: Cubica Bianco si Madagascar Natural.
Dar prin optarea pentru un mobilier DOMINO din colectia SMART LUXURY, realizat la comanda, a fost posibila încadrarea unui lavoar generos si a unei o cazi.
Personalitatea baii se poate da prin amplasarea de accesorii colorate – ca accente cromatice.

      4. Baie Moderna

arh. Manuel Saliche

Si prin optarea pentru culori naturale se poate obtine o baie extraordinar de moderna, prin asocieri fine de nuante de culori dintre placile ceramice si mobilier, împreuna cu albul sanitarelor.

       5. Baie Minimalista

 arh. Monika Badulescu

O baie, tartata preponderent cu alb, care impresioneaza prin efectul de spatialitate. Placile ceramice Nacare Blanco, Deco Nacare si Qatar Nacare (SMART LUXURY) formeaza fondul pe care obiectele sanitare si mobilierul se pot ghici doar prin umbrele generate de volum acestora în jocul luminii. Cabina de dus din sicla de la Glass, deosebit de discreta la îmbinari, nu figureaza ca un volum în sine, permite continuarea imaginii baii în spatele acesteia prin transparenta.

       6. Baie Arhitecturala

arh. Maria Otilia Hodina

Compozitia acestei bai este formata din suprafete clare curate delimitate prin culoare si finisaj: placi ceramice naturale versus mosaic de sticla verde. Liniile mobilierului si al lavoarului sunt simple si de efect prin abordarea geometrizata a spatiului mic.

         7. Baie Futurista

biroul de arh. AA Studio

“Culoarea alb, luminile RGB, mobilierul frationat dar unitar, prezentul concept de baie urmareste atingerea tuturor elementelor care definesc relaxarea. Intregul cadru alb subliniaza sensibilitatea formelor, iar benzile de culoare completeaza compozitia. Ansamblul baii se desfasoara lateral si perimetral fata de zona de acces si circulatie.”

        8. Baie Geometrica

arh. Oana Coarfa

” Elementele componente ale baii sunt acoperite cu un strat care are aceleasi proprietati, indiferent de utilitatea lui. Sunt suprafete perforate care permit trecerea fluxurilor fara de care camera de baie nu isi gaseste utilitatea: apa si lumina. In acest mod, sunt realizate chiuveta, oglinda si suprafata intregii pardoseli. Sunt realizate din Corian, care permite ca rosturile din placi sa poata fi ulterior ascunse, lasand impresia unei suprafete continue. In aceasta suprafata sunt realizate gauri constante ca dimensiuni, pe forma hexagoanelor care definesc zone de folosire sau de trecere a unor fluidelor functionale: sub robinetele de la chiuveta, in suprafata oglinzii lasand loc trecerii luminii artificiale.”

          9. Baie Colorata

arh. Manuel Saliche

Pentru un plus de unitate oferita copiilor, tratarea spatiilor dedicate lor nu este întâmplatoare. In acelasi timp, nu multi dintre noi îsi permit luxul investitiei la 5 ani în reamenajarea unei bai, financiar si ca durata de timp.
Astfel, s-a optat pentru o placare alba si insertie colorata florala si decorativa, ca un brâu ce înconjoara întreaga încapere de baie. Jocul copilariei este dat din accesorii care nu tin neaparat de baie (jucarii, obiecte colorate), pentru ca ulterior, acest spatiu sa fie potrivit si pentru perioada adolescentei si a tineretii.

        10. Baie stil Mediteranean

Culori natruale, mosaic de piatra, placi ceramiceantichizate si lavoare de piatra- câteva elemente care creeaza atmosfera mediteraneana în spiritul de vacanta al regiunii.

         11.1 Baie Home SPA

Petrecerea timpului în cada este una din placerile relaxante. Asocierea acestor momente si cu lectura si natura, fac ca orice amenajare cu proportii frumoase si materiale atent alese sa devina locul unde se petrec cele mai deosebite momente dedicate deconectarii.

         11.2 Baie Home SPA

Spatiul dedicat relaxarii dintr-un centru Spa, feeric, unic si generos. Finisaje naturale pentru placarea peretilor si a pardoselii, efecte date prin amplasarea inteligenta a luminii artificiale, specularea luminii naturale prin obturarea partiala a acesteia cu un panou decorativ perforat dupa forma picaturilor de apa, folosirea tehnologiilor Dornbracht de transformare a apei într-o experienta – toate sunt elemente care compun senzatii de tactile, vizuale si cromatice.

        11.3 Baie Home SPA

arh. Andreea Pinter

Cu trimitere catre amenajarile de saune, unde este folosit preponderent lemnul, aceasta amenajare de baie atrage prin spatialitate si felul în care este dedicata relaxarii prin functiuni si prin culaore. Cada freestanding împreuna cu mobilierul Cutia din colectia SMART LUXURY  care a fost adaptat conform spatiului si necesitatilor beneficiarului dau tonul acestei amenajari. Peretele din fundal, pentru care s-a optat pentru o placare în continuarea gresiei Oxford Natural, devine animat prin amplasarea soldatului corespondent mobilierului de baie, plus alte cutii care contrasteaza prin finisajul alb. Placarea pentru peretii laterali este realizata cu placi ceramice rectificate model Mosaic Tibet Arena, ale caror pattern în patratele rezoneaza cu modul cubic al mobilierului de baie.

Culorile generale utilizate sunt cele naturale – tip stejar pentru pardoseala – si chiar stejar pentru mbilier (fie lemn masiv, fie MDF sau PAL furniruit cu aceasta esenta) si albul sanitarelor, al blaturilor de compozit alb tip Corian si a carcaselor din MDF alb lucios/mat. Aceste doua nuante contrastante sunt legate prin placa Tibet Arena, finisaj de culoare nisipie cu variatiuni usoare de tonuri si nuante.

      12. Baie Natural Wood

arh. Andreea Pinter

Parchetul ceramic portelanat este utilizat pentru placarea pardoselii si în zonele iemediate ale sanitarelor, zone din baie ce sunt utilizate mai des, si pentru a se pune în valoare ceramica alba a lavoarelor Neox de la Noken si cada. Pentru un confort complet dat prin echiparea cu toate utilitatile necesare, întâlnim vasul de bide si toaleta Lounge de la Noken.
Compozitia a fost atent gândita geometric, astfel încât peretele cu blatul pentru lavoare si cada sa încadreze ca registre coloristice bine definite. Spatiul usor dificil, datorita mansardarii acestuia, a fost solutionat în asa fel încât sa fie valorificata lumina naturala si zona de relaxare destinata cazii.
Având la baza o inspiratie de tip home SPA, finisajul general al peretilor pastreaza aceasi trimitere naturala prin optarea pentru placi ceramice cu model nisipos de la Venis Porcelanosa Group si doar în dreptul cazii pentru o placa cu dune de nisip în relief, de la acelasi furnizor.

Oxford Natural si Ona Beige – placi ceramice rectificate pe care le puteti gasi în colectia basic în showroom-urile Delta Studio.

            13. Baie Natural Stone

arh. Andreea Pinter

Materialul special care a dictat amenajarea acestei bai este marmura Rainforest. Cu o venatura unica rezultata din debitarea pacilor din blocurile de marmura ale carierelor, alaturi de spectrul larg al nuantelor de verde, reprezinta unul dintre cele mai nobile si de efect materiale naturale ce pot fi utilizate pentru placari si nu numai.
Compozitia a fost gândita astfel încât marmura sa fie pusa în valoare si sa dea unicitate baii.
Fondul pe care acest material iese în evidenta este constituit din placi de travertin.
Cremul travertinului, împreuna cu pardoseala, pun în valoare atât marmura Rainforest, cât si albul sanitarelor si al cazii.
Compozitia asimetrica a lavoarului pe blat cu fusta pentru mascarea sifonului si intersectia oglinzii care se desfasoara pe întreaga înaltime a placarii.
Spatiul se desfasoara pe lung, iar benzile verticale amplasate pe latura lunga a baii reusesc sa lateasca încaperea.

           14. Baie Natural Garden

arh. Iuliana Dinca

Inspirat din natura, acest ambient este placut, tomnatic si în acelasi timp respecta amplasarea unui întreg set de sanitare.
Placile decorative de inspiratie vegetala sunt amplasate pentru a crea contrast în zonele apropiat tactile, pe laturile mici – apropiind vizual aceste parietale.
Placile de fond, care nu au un pattern puternic, sunt puse pe laturile lungi ale încaperii, reusind prin culoarea deschisa sa mareasca spatiul.
Accentele de culoare directioneaza, contrasteaza, si înveselesc ambientul.

            15. Baie Stil Industrial

Stilul industrial permite valorificarea elementelor sanitare care deobicei sunt ascunse (tevi, cabluri electrice, racorduri, etc.), transformându-le în piese estetice care dau unicitate spatiului.

Related posts

5 sfaturi practice pentru amenajarea camerei copilului

Adina Meyers

Tonuri deschise sau inchise? Ce alegi in functie de camera pe care vrei sa o redecorezi?

Adina Meyers

Super-curățenie cu aspiratoarele verticale Rowenta Clean & Steam

Adina Meyers