Practic

Tonuri deschise sau inchise? Ce alegi in functie de camera pe care vrei sa o redecorezi?

In cazul in care nu stiai inca, afla ca nuantele de culoare joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de a ne oferi noua o anumita stare. Asta pentru ca ele ne influenteaza direct starea de spirit, fie intr-un mod pozitiv, fie intr-unul negativ. Deci inainte de a ne amenaja locuinta si sa zugravim peretii, e bine sa ne interesem de care sunt efectele pe care fiecare culoare in parte le are asupra noastra. Vom discuta mai multe in randurile urmatoare, incercand sa iti oferim sfaturi de alegere a celor mai potrivite culori pentru fiecare incapere in parte.

Prima incapere despre care vom vorbi este dormitorul, iar asta pentru ca aici e locul in care ne petrecem o parte insemnata a timpului nostru si in care vrem sa ne putem odihni exact asa cum se cuvine dupa o zi obositoare la locul de munca. De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii in cadrul carora a reiesit ca persoanele care dorm intr-un dormitor in care peretii sunt vopsiti in abastru au parte de cel mai odihnitor somn.

Nu doar albastrul este o culoare care ne ajuta sa ne imbunatatim semnificativ somnul, ci acest rol il joaca in general toate culorile calde, iar aici putem da drept exemplu, pe langa albastru, si galbenul, alaturi de verde. Pentru dormitor cea mai proasta alegere poate fi reprezentata de mov, deoarece aceasta culoare ne stimuleaza din punct de vedere mental si ne face sa avem un somn foarte agitat (lucru care a fost dovedit in urma aceluiasi test amintit mai sus).

Dupa dormitor trecem la living, iar aici putem spune ca lucrurile stau destul de asemanator. De ce? Pentru ca si sufrageria este una dintre incaperile in care noi vrem sa ne petrecem timpul intr-un mod cat mai placut cu putinta. Totusi, in ceea ce priveste living-ul, putem spune ca avem putin mai multa libertate de miscare, din moment ce paleta de culori dintre care putem opta este una ceva mai larga. De exemplu, avem posibilitatea de a opta aici si pentru alb, care va fi mereu la moda, lucru valabil si in ceea ce priveste bejul. Unde mai pui ca cele doua nuante ne vor oferi mai multe posibilitati atunci cand vine vorba de alegerea obiectelor de mobilier.

In cazul in care te numeri printre cei care isi doresc sa isi amenajeze acasa si un birou, atunci aici e bine sa alegi culorile care sa te ajute sa iti creasca productivitatea, precum si sa elimine stresul. Cel mai sigur este sa optezi pentru tonurile de rosu si portocaliu, dar si culorile complementare sunt capabile sa iti mareasca energia si productivitatea. Pentru calm si echilibru poti alege sa iti zugravesti peretii biroului in vede.

Holul este o alta parte a locuintei tale care necesita atentie in ceea ce priveste nuantele de culoare pentru care optam. Presupunand ca stai la bloc, holul cu siguranta este unul care nu impresioneaza prin dimensiuni. In acest caz, cel mai sigur este sa alegi culorile deschise sau direct albul, deoarece ele vor crea impresia de spatiu. Acest principiu il vei aplica si in ceea ce priveste baia.

Related posts

Un univers al jucariilor de plus

Adina Meyers

Solutii inteligente de mascare si finisare

Adina Meyers

Cum să aranjezi mobilierul într-un open-space – idei si soluții practice

Adina Meyers