O casa in care sa ne simtim bine indiferent de anotimp este o casa cu o eficienta energetica ridicata care ne poate oferi intregul confort termic de care avem nevoie. Poate ca pare greu de obtinut aceasta eficienta energetica, mai ales acum, cand ai terminat cu amenajarile, insa sunt cativa pasi care te vor ajuta foarte mult, mai ales in timpul iernii atunci cand din cauza temperaturilor foarte joase costurile de intretinere cresc simtitor.

Care sunt avantajele de care te poti bucura in momentul in care ai asigurata o eficienta energetica ridicata casei tale? In primul rand o sa faci economii considerabile la finalul fiecarei luni. Nu o sa mai ai de platit facturi foarte mari de electricitate sau gaz, iar pe termen lung acest lucru se va simti cu siguranta in portofelul tau. In al doilea rand, protejezi mediul inconjurator, deoarece nu mai ai o casa mare consumatoare de energie. Nu in ultimul rand, te vei bucura de un nivel al confortului mult mai ridicat.

Acestea fiind spuse, cum reusesti sa obtii o locuinta care sa ofere eficienta energetica? Un prim pas pe care tu trebuie sa il faci este sa apelezi la izolarile termice. O locuinta care este izolata termic va impedica pierderile de caldura. Asadar in interior caldura se va mentine pentru mai mult timp, astfel incat tu sa nu fii nevoit sa lasi sursele de caldura sa functioneze fara oprire. Partea buna este ca de izolarile termice profitam si in timpul verii, atunci cand nu este lasat aerul cald de afara sa patrunda in interior, mentinand temperaturile mai scazute. Economiile energetice sunt unele deloc de neglijat in acest fel.

Nu trebuie sa uitam nici de termopane, aceste geamuri fiind unele care vor contribui semnificativ la obtinerea unei locuinte care sa fie eficienta energetic si sa ofere un confort termic sporit. Continuam lista noastra cu usile de interior – este de preferat ca fiecare camera sa beneficieze de o izolare buna.

O ultima recomandare pe care ti-o facem este sa incerci sa apelezi la sursele de caldura care sunt cele mai eficiente. Eficienta lor depinde in mare parte si de particularitatile locuintei tale si a zonei in care aceasta este amplasata. Vorbeste asadar cu un specialist pentru a te ajuta in aceasta privinta.

Related posts

Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Adina Meyers

Proiect de casă cu accente contemporane – potrivit pentru un teren de 250 de mp

Adina Meyers

3 metode inovatoare de hidroizolare a subsolului

Adina Meyers