Amenajari Interioare

Vopsea lavabilă de exterior pentru casa perfectă!

Alege vopseaua potrivită pentru protejarea pereților

Vopselele lavabile se folosesc atât în interiorul unei clădiri, cât și în exteriorul acesteia. În funcție de rezultatul final dorit se alege tipul de vopsea. Nu se pot folosi cele de interior la exterior și vice-versa, din cauza proprietăților pe care le au, despre care vom discuta mai jos. Pentru a te asigura că exteriorul clădirii arată ideal, alege vopsea lavabilă de exterior pentru casa perfectă!

Care sunt unele dintre cele mai bune vopsele lavabile pentru exterior?

Există mai multe tipuri de vopsea lavabilă, dar încadrarea acestora într-o tipologie anume se face în funcție de rezistența la spălare, proprietăți, particularități și locul unde vor fi aplicate. Rezistența la spălare a împărțit vopseaua lavabilă în 3 mari categorii, respectiv: vopsea semi-lavabilă, vopsea lavabilă și vopsea superlavabilă. 

Vopseaua semi-lavabilă nu are o rezistență atât de mare la spălări și culoarea se poate lua după ce se șterge. Din acest motiv, pentru a te asigura că nu pleci cu hainele murdare dacă ai stat lângă peretele casei, optează pentru vopsea lavabila exterior. Aceasta este mată și rezistă la spălări multiple. Cea superlavabilă poate fi ștearsă și are un aspect mai lucios. 

După cum spuneam mai sus, vopselele lavabile dedicate interiorului nu se potrivesc la exterior. Acest tip de vopsele nu au o rezistență crescută la condiții de umezeală sau temperaturi extreme. 

Vopselele pentru interior trebuie totuși să aibă rezistență la abraziune umedă 

Contează și să aibă o putere mare de acoperire. Dacă ești în căutarea unei vopsele lavabile de interior sau exterior, pe site-ul idealMIX.ro vei descoperi o varietate dintre aceste produse. Magazinul online dispune de tot necesarul pentru ca pereții casei tale să arate excelent după finisare! În catalogul de produse găsești vopsele lavabile pentru interior și exterior, superlavabile colorate, tencuieli decorative, finisaje pentru lemn și metal, aplicații speciale, cât și grunduri sau amorse. 

Vopseaua lavabilă pentru exterior are anumite caracteristici care o deosebește de cea de interior. Aceasta are un grad mare de rezistență la razele UV, la umezeală și la temperaturi scăzute. De asemenea, gradul său de lavabilitate este mai ridicat. Vopseaua pentru exterior poate fi antimucegai, antibacteriană, cu protecție împotriva murdăriei, rezistentă la intemperii și cu putere mare de acoperire.

Înainte de a achiziționa orice tip de vopsea, va trebui să cunoști suprafața care va fi zugrăvită, în mp. În funcție de aceasta poți alege gradul de acoperire. Calitatea vopselei este extrem de importantă pentru ca pereții să reziste în timp la temperaturi extreme, să aibă un aspect optim și să protejeze cât mai mult clădirea. 

Gama de vopsele lavabile de la idealmix.ro include o mulțime de produse ideale pentru o casă perfectă! Dacă vrei ca totul să arate bine atât la interior, cât și la exterior, alegerea produselor de calitate este esențială. Pentru interior sunt disponibile zeci de culori care să se potrivească design-ului casei tale. Magazinul poate fi contactat la numărul de telefon de pe site sau la adresa de e-mail contact@idealmix.ro.

Related posts

Ratanul – un material potrivit pentru o mobila care exprima naturalete, dar si extravaganta

Adina Meyers

6 paşi pentru o locuinţă caldă şi intimă

Adina Meyers

4 idei pentru a încălzi locuinţa cu ajutorul textilelor

Adina Meyers