LifeStyle

Visul lui Sergiu Celibidache devine realitate si pentru tine!

Cei mai talentati dintre acestia au posibilitatea de a isi continua studiile in strainatate, sub indrumarea unor artisti de renume mondial. Pana in acest moment, in urma masterclass-ului de vioara sustinut, in perioada 10 – 14 mai, de maestra Ida Haendel, s-au remarcat Malina Ciobanu, o tanara de 13 ani, originara din Iasi si Anna-Maria Cristina Popan , in varsta de numai 10 ani, din Timisoara.

„Ida Haendel a fost impresionata de cativa tineri instrumentisti ce au participat la masterclass-ul sau, din cadrul Festivalui Sergiu Celibidache, astfel ca noi, Fundatia, am decis sa ii inscriem pe acesti copii talentati si la masterclass-ul de vioara al maestrului Rony Rogoff, ce va avea loc intre 25 – 29 mai, si ne gandim sa oferim o bursa, din partea noastra, pentru a studia vioara, la New York, cu Rony Rogoff ori in Germania cu un maestru violonist din cercul de artisti internationali ai fundatiei noastre. Este in obligatia noastra sa oferim o sansa talentelor acestei tari. Orice student inzestrat va avea ocazia sa isi urmeze visul. Este mult mai important ca focus-ul Romaniei sa fie pe talentele de aici decat pe importul valorilor din afara. Exista alte evenimente care investesc in promovarea valorilor internationale. Noi ne dorim sa investim in valorile nationale pentru a le face cunoscute lumii. Nu am putea sa avem o bucurie mai mare, decat daca peste ani macar un nume din cei care participa la Festivalul nostru in sesiunea de masterclass-uri, sa ajunga un muzician de talie internationala”, a declarat Serge Ioan Celibidache, presedintele Fundatiei Sergiu Celibidache.

Sesiunea de masterclass-uri continua, dupa urmatorul program:

MASTERCLASS MUZICA DE CAMERA, cu HELMUT NICOLAI, Institutul Teologic Romano-Catolic Sf. Anton, Str. General Berthelot nr.19, etaj 4 (langa Catedrala Romano-Catolica Sf. Iosif).

Related posts

Rowenta propune noua generatie de aspiratoare

Adina Meyers

Studiu îngrijorător despre ”Percepția românilor și nivelul de cunoștințe despre cancerul de piele” 

Adina Meyers

HUMANIC- Alarma cod rosu

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe