Amenajari case

Vilă cu parfum provensal

Situată în Mamaia, în primul resort de lux de pe litoralul românesc (Arena Regia), proprietatea combină elemente ale stilului modernist cu luxul clasic al proprietăţilor de pe Coasta de Azur.

Înconjurată de o atmosferă călduroasă şi rafinată la malul Mării Negre, locuinţa beneficiază de o poziţionare excepţională, în nordul staţiunii Mamaia, complexul în care se află dispunând şi de o întinsă plajă privată.
Terenul cu o suprafaţă de 987 de metri pătraţi are o deschidere de 28 de metri liniari, fapt ce a permis construirea unei case cu formă pătrăţoasă, bine ancorată în teren, amplasată în zona centrală a parcelei.
Cu o amprentă la sol de 274 de metri pătraţi şi o suprafaţă utilă totală de 456 de metri pătraţi, construcţia se ridică pe două niveluri – parter şi etaj –, cărora li se adaugă un pod locuibil de 100 de metri pătraţi şi terase/balcon ce însumează aproximativ 70 de metri pătraţi.


Amplasarea vilei în cel mai exclusivist complex imobiliar de la malul mării este un mare avantaj al proprietăţii, în timp ce dotările de excepţie şi extravaganţa amenajării completează farmecul ei.

Grădina în stil mediteranean este amenajată cu suprafeţe netede de gazon, copaci ornamentali, smochini, cireşi, trandafiri de dulceaţă şi tufe aromate de lavandă.
Aleile ce şerpuiesc în jurul chioşcului şi pe lângă terasă sunt realizate din cauciuc de tip tartan, iar terasele în aer liber sunt acoperite cu lemn de tec.
Foarte aspectuoase sunt ornamentele decorative cu mozaic, lucrate manual de un celebru artist plastic şi care înfrumuseţează suprafeţele diferitelor piese de mobilier şi de decor. 
Pentru a împiedica infiltraţiile şi pentru a le oferi plantelor un sol hrănitor, toată porţiunea de teren din jurul casei a fost decopertată aproximativ un metru, după care s-a turnat un pat de piatră şi pământ fertil, în care au fost plantate gazonul şi plantele ornamentale. 


Elementul de rezistenţă al grădinii este chioşcul de tip seră, cu structură metalică şi închis în sticlă. Chioşcul are fundaţie turnată şi este prevăzut cu încălzire în pardoseală, climatizare, TV şi mobilier din piatră vulcanică tratată, executat pe comandă.

La interior, spaţiile sunt generoase, bine luminate natural. La parter se află zona de zi, compartimentată în: living, dining, terasă acoperită prevăzută cu şemineu, bucătărie cu acces pe terasă, bucătărie de vară cu acces în grădină. La acest nivel se mai găsesc o cameră de saună şi masaj, un birou, călcătoria/spălătorie, camera tehnică a centralei şi a generatorului de curent, spaţii de depozitare.
La etaj sunt trei dormitoare prevăzute cu băi, o cameră de dressing de 43 de metri pătraţi şi un balcon de 24 de metri pătraţi. Podul open-space este folosit ca loc de joacă.
În ceea ce priveşte amenajarea, s-a dorit ca aceasta să îmbine eleganţa, confortul şi căldura stilului clasic. În acest sens, locuinţa este prevăzută cu trei şeminee, dintre care unul în living, unul în dormitorul matrimonial şi încă unul pe terasă.
Bucătăria cu insulă şi mobilier din lemn de arin, cu fronturi albe, are aerul mediteranean al bucătăriilor provensale – cu siguranţă, suportul pentru tigăi şi ustensile de deasupra insulei este piesa-cheie a decorului.
Mobilierul din living şi dining este realizat din lemn masiv şi provine din Brazilia şi Franţa.
Mobilierul pentru birou, comandat la Paris, este lucrat manual, elementul de rezistenţă al ansamblului fiind un pat tractabil încorporat în bibliotecă.


Fotoliul dublu din faţa şemineului, o piesă stil elegantă şi confortabilă, este locul preferat de relaxare şi meditaţie, mai ales în sezonul rece, când focul arde în sobă.Amenajarea băii păstrează stilul clasic exclusivist, atât prin finisajele, cât şi prin dotările folosite.

Foto: arhivă proprietari

Related posts

Sentimentul de liniste si calm, la el acasa

Adina Meyers

Semne că ar trebui să vă înlocuiți mobila

Adina Meyers

Casa e4 din caramida de la Wienerberger se construieste acum si in Romania

Adina Meyers