Pușa Hack, proprietara Exotique România a armonizat în aceast proiect de amenajare piese cu adevărat spectaculoase, care te îmbie să le descoperi prin frumusețea și originalitatea lor.

Puşa Hack

Autenticitatea amenajării este și cazul acestui apartament de 90 de metri pătraţi dintr-un bloc interbelic din centrul Capitalei, aflat într-o zonă selectă și extrem de liniștită şi care (încă) păstreză arhitectura modernă dar şi romantică al acelori vremuri, cu elemente art deco

Puşa Hack conduce o afacere de succes de peste 16 ani și este cunoscută la noi în țară pentru stilul inconfundabil al pieselor de mobilier, al accesoriilor, al decorațiunilor și al corpurilor de iluminat pe care le aduce în showroom-ul Exotique. Dragostea sa pentru frumos și pentru autentic se regăsește în fiecare obiect care există în magazinul Exotique, căci fiecare poartă cu el povești orientale vechi şi fabuloase din misterioasa Indie, din exotica Thailanda, din fascinanta Indonezie și din îmbietorul Maroc.

Autenticitatea amenajării este și cazul acestui apartament, aflat într-o zonă selectă și extrem de liniștită şi care păstreză arhitectura modernă dar şi romantică al acelori vremuri. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care a fost cumpărat, de altfel starea precară în care se afla apartamentul ar fi putut dezarma pe oricine, însa nu și pe echipa Exotique. Renovarea acestui apartament a fost una minuțioasă și a implicat mult efort și un buget pe măsură.


Pușa Hack ne-a mărturisit că ideea amenajării a pornit de la o experiență personală, și anume într-una dintre călătoriile în Statele Unite a locuit într-un superb apartament din New York, chiar de lângă Central Park  fiind impresionată de atmosfera exotică și mistică a acelui apartament, în contrast deosebit de interesant cu ambianţa oraşului cu cele mai multe clădiri zgârie-nori din lume. În plus a fost şi această dorinţă de a avea o locuinţă în tendinţe dar marcată de personalitate distinctă  şi originală.

Proiectul de amenajare a mers pe cele mai importante tendinţe actuale – eclectism, vintage, natură, accente cu piese statement şi de artă

Rezultatul  final al amenajării a fost unul pe măsură, nu numai absolut WOW dar şi un spaţiu confortabil, relaxant şi totuşi energizant în acelaşi timp.

Organizarea apartamentului era de “trei camere pe hol”, aşa cum se spunea atunci când a fost construit imobilul, adică antreul, holul, sufrageria, dormitor şi cabinet (birou sau salon), conform stilului de viaţă de atunci. Acesta s-a schimbat fundamental iar amenajarea a ţinut seamă de aceasta.

Pentru a da fluiditate spaţiulul a fost desfiinţat antreul, holul devenind astfel mai mare iar bucătăria a devenit deschisă.

Deasemenea, pentru a mări spaţiul, unul dintre balcoane a fost integrat în dormitor care a devenit astfel mai mare. Primul pas a fost însă schimbarea întreagii instalații sanitare, cât și cea electrică. Finisajele alese sunt unele naturale și cu un look seren, pentru a crea fundalul ideal pentru piesele de mobilier și pentru accesorii.

În acest apartament se regăsesc obiecte vechi din India și Thailanda, mixate asfel încât ambientul să nu fie unul încârcat  și să fie extrem de confortabil. De îndată ce pășești în acest apartament pătrunzi într-un alt univers, care te face să uiți de agitația capitalei. Fiecare element este atent contextualizat, iar povestea fiecărei piese vine ca o completare firească a întregului ansamblu.

 

.

Related posts

HOROSCOP 14 decembrie. Balanțele sunt inspirate în afaceri

Adina Meyers

Revoluția welness, despre spa-urile de acasă care aduc opulența la autoizolare

Adina Meyers

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de încălțăminte

Adina Meyers