Stim foarte bine ca daca vrem sa economisim bani la facturi, e important sa avem casa izolata. Nu e deloc ieftin sa izolezi toata casa, dar si mai scump e sa n-o izolezi! Un plan inteligent de economisire, precum acesta, te va scoate din impas.

Pentru cei care locuiesc la bloc, termoizolarea este o decizie colectiva: toti locatarii trebuie sa fie de acord cu anveloparea blocului, dupa care urmeaza obtinerea autorizatiilor de la primarie, deci un proces anevoios si nu intotdeauna incheiat cu succes. Chiar si pentru cei care detin o casa pe pamant, termoizolarea fatadei la exterior presupune multa tevatura: schele, o echipa mare, timp extins de implementare.

Din fericire tehnologia avanseaza, apar mereu materiale noi si solutii moderne, tot mai eficiente, ca noi sa putem rezolva problemele mai ușor. Astfel, cei care doresc sa faca o izolatie fara sa aiba nevoie de acordul unei terte parti, au acum varianta unei placari interioare, dar nu cu polistiren, cum se face la fatada, pentru ca polistirenul nu respira, ci cu un material natural.

Pe piata exista acum placi minerale, poroase, usoare, care se monteaza pe interiorul peretilor pe care se afla ferestrele si caloriferele, adica peretii care dau spre exterior.

Montarea se face clasic, precum faianta, dar fara rosturi si cu incarcatura minima, materialul fiind usor. Rezulta o structura rigida, comparabila cu zidaria traditionala, pe care se pot agata rafturi, tablouri sau alte obiecte, si care nu se deformeaza la lovituri, care permite transferul de vapori de la interior spre exterior si care este rezistenta la foc.

Termoizolarea pe interior are avantajul ca permite interventii punctuale, va scapa de sedintele de bloc si de aprobarile de la primarie, fiind in acelasi timp foarte eficienta. Atentie, insa, la excesul de zel: nu se face niciodata izolare si in interior, si la exterior, caci va aparea condensul, iar peretele va prinde mucegai!

E adevarat ca noile materiale si tehnologii nu sunt si cele mai ieftine, inovatia are pretul ei, insa daca v-ati propus ca macar iarna viitoare sa nu va mai prinda cu casa neizolata, cel mai simplu mod de a strange banii necesari este să apelati la economisirea inteligenta.

In acest sens, va recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii și prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

Related posts

La aniversarea 20 de ani, VELUX România aduce lumină în mansarda lui Popescu Cătălin, câștigătorului concursului Povești din Mansarde

Adina Meyers

Vata minerala – ideala pentru termoizolarea casei

Adina Meyers

BDM Roof Systems – Tigla metalica acoperis vs. tigla ceramica. Ce prefera proprietarii de case?

Adina Meyers