Oricat de mare ar fi dorinta noastra de a obtine rezultate spectaculoase la finalul reamenajarii propriului apartament, va trebui sa acceptam anumite conditionari obiective, care influenteaza direct aceste rezultate.

Cea dintai tine intotdeauna de buget, insa pe aceasta o putem rezolva poate cel mai usor, daca planificam din timp si economisim inteligent. Un exemplu de plan inteligent de economisire gasiti aici.

Urmatoarea conditionare este dimensiunea incaperilor. Aceasta poate favoriza anumite proiecte, la fel cum ne poate constrange sa renuntam la altele. Un spatiu generos permite aplicarea unor solutii superioare din punctul de vedere al complexitatii. Vom exemplifica aceasta regula analizand etapele prin care a trecut bucataria unui apartament de bloc pentru a capata un aspect impecabil.

Initial, aceasta avea o suprafata suficienta pentru ca toate utilitatile specifice sa fie montate astfel incat sa se obtina mai multa functionalitate si, implicit, un confort optim. In aceste circumstante, camara a fost pastrata ca spatiu de depozitare. Consecinta a fost degrevarea spatiului bucatariei de un corp de mobilier masiv, care ar fi fost necesar pentru a prelua functia spatiului de depozitare.

Balconul aflat pe latimea posterioara a bucatariei a fost inclus in aria utila. Cu exceptia centralei termice, care a fost montata aici, balconul a ramas liber, indeplinind o functie mai degraba estetica.

De asemenea, vechea arcada ce facea trecerea spre balcon a fost inlaturata, din cauza multiplelor defecte de constructie pe care le avea. In locul ei a fost construita o alta arcada din profile metalice si gipscarton, ale carei linii curbe sunt perfecte, asa cum puteți vedea în galeria foto.

O alta masura de ordin structural a constat in demolarea peretelui dintre bucatarie si vestibul. Acesta a fost reconstruit pe o lungime de numai 75 cm, pentru a inchide vizual zona frontului de lucru din directia accesului in apartament. Pentru realizarea lui, au fost utilizate profile metalice si placi din gipscarton. In zona fostului perete a fost construita o grinda falsa care are rolul sa delimiteze vizual bucataria de vestibul.

In fine, cea mai spectaculoasa lucrare din bucatarie a fost scafa. Mai exact, este vorba de un volum cu aspect valurit, construit din profile metalice si gipscarton, in care au fost montate spoturi luminoase si care a fost suspendat cu lanturi de tavan.

Iata deci ce lucruri interesante puteti face daca spatiul va permite. In ceea ce priveste bugetul alocat, va spuneam la inceput ca o planificare timpurie va face viata mai usoara. Daca in prezent nu dispuneti de suma necesara unei lucrari de o asemenea complexitate, va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

Related posts

Reguli NOI în mall-uri! Timp redus la cabina de probă și interzicerea testării produselor cosmetice

Adina Meyers

Universul lui Nemo si al lui Winnie

Adina Meyers

Cum să-ţi faci singur rafturi plutitoare

Adina Meyers