Haideti sa fim onesti. Atunci cand vine vorba despre alegerea unui covor, de regula, luam decizia dupa criterii de ordin estetic. Insa materialul din care se confectioneaza este, de fapt, „responsabil” de rezistenta acestuia in timp si intretinerea sa usoara.

Covoarele pot fi realizate din mai multe tipuri de fibre.

Covoarele realizate din fibre naturale sunt mai scumpe, dar asigura sanatatea familiei. Materialele naturale, cum ar fi lana, iuta, rafia, sisalul, pielea sunt antialergice, adica nu retin praful si nu degaja energie electrostatica. Covoarele din lana au prezentat mereu un interes ridicat si pe buna dreptate. Lana este durabila si rezistenta la rupere, dar prezinta dezavantajul ca petele se scot greu.

Covoarele din fibre artificiale (poliester, polipropilena) se intretin usor, rezista la uzura si sunt avantajoase ca pret. Sunt recomandate in incaperi ca livingul sau camera copilului, deoarece fac fata abuzurilor la care sunt supuse.

Acrylul, numit si lana artificiala, este rezistent la umezeala si pete, se decoloreaza greu, insa nu e recomandat pentru zone intens circulate.

Pentru suprafete cu trafic intens, covoarele din nylon sunt cea mai buna alegere. Nylonul este un material destul de scump, dar mai ieftin decat lana.

Olefinul este o alternativa accesibila ca pret, dar un covor realizat dintr-un astfel de material se deterioreaza destul de repede.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

 

Related posts

5 sfaturi de amenajare a unei garsoniere mici

Adina Meyers

Mobilier multifunctional si mult albastru

Adina Meyers

Cum sa-ti personalizezi decorul cu tapet

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe