LifeStyle

Tu stiai de aceste beneficii ale siropului de brad? Ti le spunem noi, alaturi de cateva retete numai bune de pus in aplicare

Mugurii de brad aduc numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, insa putini sunt cei care intr-adevar le stiu pe toate. De cele mai multe ori trecem cu vederea adevaratul izvor de sanatate pe care ni-l ofera natura, preferand sa apelam direct la pastile, crezand ca ele sunt mai eficiente. Ei bine… nu tot timpul. Sunt momente cand e mai bine sa apelam la mama natura.

In articolul de azi o sa vorbim putin despre beneficiile pe care le are asupra organismului nostru consumul de sirop de brad, beneficii care sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Mugurii de brad sunt un foarte bun antiseptic, antiinflamator, au un puternic efect sedativ, precum si diuretic, astringent, cicatrizant si antireumatic. Merita scos in evidenta faptul ca ne bucuram de asemenea de un complex de vitamine si minerale care ofera o stare de bine organismului nostru (de exemplu, stiai ca o cana de sirop de brad in amestec cu apa contine de cinci ori mai multa vitamina C decat o lamaie?).

Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, siropul de brad poate fi folosit cu succes in caz de anemie. O cura care sa se intinda pe doua saptamani va face adevarate minuni in tratarea acesteia. Problemele digestive pot fi si ele ameliorate folosind siropul de brad. Acesta este recomandat in cazul litiazei biliare, a crampelor abdominale, gastroenteritei, diaree, infectii intestinale si balonare.

Atunci cand este pus pe o rana, siropul de brad ajuta inclusiv la cicatrizarea acesteia, datorita rolului sau antiseptic. Acesta poate fi folosit pentru a curata zona afectata, iar pelicula cicatrizanta care se va forma va ajuta in grabirea vindecarii.

Daca esti student si e perioada examenelor o sa poti si tu sa te bucuri din plin de proprietatile mugurilor de brad. Asta pentru ca siropul facut din acestia ajuta in combaterea oboselii intelectuale si are un puternic efect tonic.

Acum ca am vazut care sunt numeroasele beneficii de care ne putem bucura apeland la siropul de brad, merita precizat ca in majoritatea cazurilor acesta este recomandat a fi luat cu 10-15 minute inainte de masa, astfel incat efectul sa fie unul mai puternic. De asemenea, sunt mai multe retete numai bune de pus in aplicare, despre una dintre ele urmand sa vorbim in continuare.

Siropul este destul de usor de facut (asta dupa ce am adunat mugurii de brad). Avem nevoie de o oala in care vom pune doi litri de apa si un kilogram de muguri de brad, dupa care o punem la fiert timp de 20 de minute. Dupa ce s-a racit o sa punem si un kilogram de zahar care a fost in prealabil dizolvat intr-un litru de apa, dupa care fierbem din nou amestecul rezultat timp de cateva minute (de obicei in jur de 10).

Acesta poate fi pregatit si in combinatie cu mierea, situatie in care el va avea un puternic efect antiseptic si calmant, ajutand inclusiv in regenerarea tesuturilor care au fost afectate de diferite infectii.

Related posts

Cu 15.000 de bilete vândute într-un timp record, ANDRÉ RIEU anunță al treilea concert la Cluj-Napoca, pe 6 aprilie 2019

Adina Meyers

Hotpoint lanseaza in Romania o noua gama de produse – chiuvetele Luce

Adina Meyers

Linii de culoare

Adina Meyers