Amenajare living Practic

Trucuri si ponturi pentru alegerea zugravelii in living

Cu un aport esential la realizarea unui decor reusit, culoarea ramane, desigur, un factor major de care trebuie tinut cont atunci cand concepem o amenajare.

Iar daca ne referim in mod special la spatiul livingului, atunci combinatiile de nuante si texturi, chiar daca pot varia destul de mult, sunt totusi restrictionate de factori precum: asortarea cu mobilierul, dorinta de a accentua o anume portiune din zidarie sau necesitatea de marire sau micsorare iluzorie a incaperii.

Daca doriti sa zugraviti intreaga locuinta ori va intereseaza doar sa puneti in valoare anumite portiuni ale casei, veti gasi in continuare cateva sfaturi utile pentru a obtine cromatica potrivita decorului dumneavoastra.

1. In cazul in care vreti sa obtineti un finisaj decorativ cu efect pastelat pe un fond cromatic deschis, puteti folosi doua nuante de vopsea lavabila – un strat suport, care va crea fondul (de exemplu, crem) si un strat de efect (cum ar fi o nuanta placuta de bleu sau vernil). Aplicate cu gletiera in straturi suprapuse, prin miscari circulare, acestea vor crea la nivelul peretelui senzatiile de profunzime si dinamism.

2. Daca doriti sa accentuati un perete prin vopsirea acestuia intr-o culoare intensa (de exemplu, in bordo), incercati sa va rezumati la un singur perete, deoarece culorile intense si nuantele

inchise micsoreaza vizual spatiul. Este de preferat ca aceeasi nuanta folosita ca accent la nivelul vopsitoriei sa se regaseasca si la nivelul mobilierului sau decoratiunilor.

3. Pentru ca rezultatul sa fie un finisaj decorativ liniar geometrizat – pentru accentuarea unui perete, prin realizarea unui design in stil cubist -, se pot utiliza doua nuante (precum galben si oranj), dintre care o nuanta va fi stratul suport, iar cealalta – stratul efect. Prin aplicarea cu un spaclu in straturi suprapuse, prin miscari liniare, se pot rea liza doua texturi cu efectul geometric dorit.

4. In cazul in care preferati nuantele deschise, pastelate ori sunteti vrajiti de profunzimea culorilor intense, este bine sa stiti ca tonurile calde simbolizeaza ospitalitatea si ca vor crea o atmosfera vesela, ideala pentru spatiul de sedere si conversatie. Acestea vor compensa cu succes lipsa luminii naturale si vor pune optim in valoare incaperile intunecate. Chiar daca veti opta pentru combinarea a doua nuante, dintre care una calda si alta rece (de exemplu, crem si bleu), este bine ca fondul sau stratul suport sa fie constituit de nuanta calda.

5. Ideal pentru realizarea accentelor cromatice, finisajul decorativ cu aspect de evantai va conferi un plus de dinamism cadrului diurn. Avand la baza culori precum galben, verde, eventual cu un touch de albastru, acest efect poate fi obtinut cu ajutorul unor unelte precum pensula ingusta si lamela de cauciuc, tehnica de aplicare a lazurii fiind cu pensula, prin miscari circulare. Aspectul ritmic se obtine prin folosirea lamelei in miscari sacadat rotative.

6. Un finisaj decorativ cu infinite posibilitati de combinare a culorilor poate fi creat, de exemplu, prin combinarea a doua nuante ale aceleiasi culori. Culorile sunt aplicate cu ajutorul unei pensule inguste, prin miscari circulare. Manusa speciala este folosita ulterior in acelasi mod, pentru a se obtine aspectul pastelat, al carui efect este unul foarte relaxant.

Daca aceste sfaturi v-au inspirat sa va apucati de zugravit, dar va lipsesc fondurile necesare, va sfatuim sa amanati un pic proiectul, cat sa strangeti bani. Un mod inteligent de a economisi este sa apelati la un produs financiar eficient, cum ar fi produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai avantajoase dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

Related posts

Idei de vacanţă pentru camera copilului

Adina Meyers

Cum să îți menții aparatul de aer condiționat în stare perfectă de funcționare, pentru cât mai mult timp

Adina Meyers

Promoție de toamnă: 25% REDUCERE la orice mobilier din gama Formmat

Adina Meyers