Ai nevoie de inspiratie in ceea ce priveste amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni? Atunci cu siguranta acest articol te va ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru crearea impresiei de spatiu.

Atunci cand vine vorba de a amenaja un dormitor astfel incat sa para mai spatios foarte multe persoane tind sa se complice inutil, lucru care le va face sa se simta coplesite si chiar sa faca greseli care vor duce la niste rezultate contrare asteptarilor. In articolul de azi vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa profiti la maxim de pe urma fiecarui centimetru patrat care iti este pus la dispozitie de dormitor.

Vom incepe direct prin a-ti spune ca sunt trei principii dupa care tu va trebui sa te ghidezi, iar despre fiecare in parte vom vorbi detaliat in randurile urmatoare.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci astfel incat dormitorul sa para mai spatios este alegerea unor culori deschise, precum si imbunatatirea iluminarii, atat cea naturala, cat si artificiala. Paleta de culori va “deschide” spatiul si va reflecta mult mai bine lumina, ceea ce inseamna ca vom avea un dormitor mult mai luminos. Un dormitor mai luminos va fi mai spatios din punct de vedere vizual. Cele doua, culorile si lumina, merg asadar mana in mana.

Ce iti recomandam noi? Cel mai sigur este sa optezi pentru o paleta de culori neutre, iar cea mai comuna culoare aici este bejul. Desigur, nu ezita sa aduci un strop de culoare intensa prin intermediul pernelor, covoraselor sau ale altor elemente de decor pe care le poti integra cu usurinta, fara a-si pune semnificativ amprenta asupra spatiului.

In ceea ce priveste lumina, in timpul zilei recomandam ca geamurile sa fie lasate cat mai libere, astfel incat razele luminoase ale soarelui sa patrunda cu usurinta in locuinta noastra, iar corpurile de iluminat sa fie unele de calitate, si adecvate incaperii in care se afla (dupa cum stii lumina rece este recomandata pentru baie si hol, in timp ce pentru dormitor sau living lumina calda este cea care isi face cel mai bine treaba).

Un al doilea sfat de care este bine sa tii cont este legat de dimensiunile pe care le vor avea mobila si patul. Este destul de evident ca nu vom incarca inutil o incapere care si asa sufera de pe urma spatiului limitat. Patul nu trebuie sa fie neaparat unul foarte mare, insa incearca de asemenea sa nu alegi unul foarte mic, in care nu te vei putea simti confortabil, lucru care va afecta in mod negativ calitatea somnului. Incearca sa gasesti un echilibru intre cele doua.

Nu in ultimul rand, incearca sa te folosesti la maxim de potentialul pe care il au oglinzile atunci cand vine vorba de amenajarea unei locuinte mici. Amplasarea unei oglinzi astfel incat aceasta sa reflecte lumina, precum si sa ofere impresia de continuitate a dormitorului va “pacali” ochii si ii va face sa creada ca dormitorul nostru este mult mai spatios decat in realitate.

 

Related posts

Pompe de căldură – avantajele și dezavantajele energiei regenerabile

Adina Meyers

Bucătăria modernă – cum alegem hota ideală

Adina Meyers

Un altfel de a gandi amenajarea bucatariei

Adina Meyers