Atunci cand vine vorba de spatiile mici din apartamentele noastre, amenajarea lor poate deveni o adevarata provocare, nefiind deloc usor sa le facem sa arate exact asa cum ne place noua. In cazul in care tu locuiesti intr-o garsoniera ori daca apartamentul tau nu este chiar unul foarte generos din punct de vedere al spatiului pe care ti-l pune la dispozitie, e un semn clar ca trebuie sa il amenajezi intr-un stil in care sa poti profita la maxim de fiecare centimetru patrat de care dispui.

Nu mai reprezinta de mult timp nici un secret faptul ca putem, cu ajutorul unor iluzii optice care sunt foarte simple de realizat, sa cream impresia ca incaperea este mult mai mare decat in mod normal. Desigur, pe langa spatiul redus, astfel de locuinte tind sa fie si destul de joase, iar desi poate ca ne-am obisnuti deja atunci cand vine vorba de un tavan aflat la doar 2,40 de metri (cam aceasta este inaltimea standard a peretilor) cu siguranta o sa observi cat de bine te poti simti atunci cand avem impresia ca distanta dintre podea si tavan este una mult mai mare.

Printr-o corecta amenajare putem crea o iluzia optica prin care sa pacalim creierul sa creada ca tavanul se afla la 3 metri inaltime in loc de 2,40 – 2,60 de metri. Vom discuta despre acestea mai multe in randurile urmatoare.

O prima metoda prin care putem crea impresia ca locuinta noastra este mult mai inalta decat in realitate este reprezentata de zugravirea tavanului intr-o nuanta mai deschisa decat cea pe care o au peretii. In locul nuantei deschise, daca stilul de amenajare al locuintei noastre ne permite acest lucru, putem opta chiar pentru alb, care este recunoscut pentru modul in care creaza senzatia de mult spatiu decat avem in realitate.

O greseala pe care majoritatea o fac este montarea perdelelor si draperiilor la o distanta destul de mare de tavan. Acest lucru face ca incaperea sa para mai mica decat in realitate. In schimb, daca le vom monta cat mai aproape de tavan, efectul va fi invers – sporeste senzatia ca peretii sunt mai inalti. Acest truc, care este cat se poate de simplu, mai vine de asemenea cu un avantaj, si anume acela ca va face sa para ca inclusiv ferestrele sunt mai mari decat in realitate.

Alegerea corecta a obiectelor de mobilier poate de asemenea sa faca diferenta aici. Mai exact, evita sa alegi o mobila care sa ajunga pana in tavan, atunci cand nu ai nevoie de atat de mult spatiu de depozitare. Cu cat obiectele de mobilier sunt mai aproape de podea si au mai mult spatiu deasupra lor, cu atat incaperea va parea mai inalta.

Crearea impresiei de camera spatioasa si luminoasa se poate face si cu ajutorul oglinzilor, atunci cand stim cum sa le amplasam in mod corect. De exemplu, daca vei monta o oglinda astfel incat in aceasta sa se reflecte fereastra din camera ta, atunci efectul va fi unul mai mult decat interesant.

Related posts

Krups Evidence – cel mai elegant espressor pentru o ambianță perfectă

Adina Meyers

Romantism si eleganta pentru camera ta

Adina Meyers

În Corbeanca: vilă în stil industrial-glam

Adina Meyers