Home Practic

TREI soluții alternative pentru penele de curent. Cum îți poți asigura curentul neîntrerupt în casa ta 


Întreruperea bruscă a curentului electric reprezintă o problemă care ar putea să dăuneze atât rețelei electrice, cât și dispozitivelor pe care le ai în locuință. O pană de curent poate avea loc zonal, iar, pentru câteva ore, există posibilitatea să nu îți poți duce până la capăt activitățile pe care le ai de făcut în ziua respectivă. Din fericire, însă, există soluții care diminuează considerabil riscul de a rămâne fără energie electrică în propria locuință și de a ți se arde dispozitivele. Mai mult decât atât, aceste soluții îți conferă o siguranță și unele dintre ele te pot ajuta chiar să economisești și la factura de energie. 

Iată 3 soluții salvatoare pentru casa ta, în cazul în care îți cade curentul electric:

O pană de curent ar putea să îți strice, cu siguranță, ziua, mai ales atunci când ai de făcut mai multe treburi casnice sau chiar și atunci când lucrezi de acasă. Confortul din locuință este extrem de important, iar lipsa energiei electrice te poate împiedica să îți duci la bun sfârșit planurile.

O soluție salvatoare reprezintă achiziționarea unui generator de curentde la Hornbach.ro, utilizabil atât ca backup al sursei de energie, cât și în locațiile neracordate la rețeaua națională de energie electrică. Acesta poate dispune de două sisteme de pornire, automată și manuală, și utilizează benzină fără plumb în momentul în care curentul electric pică. Mai mult decât atât, poate fi amplasat în exterior, într-un garaj sau în camera tehnică a casei. Pentru un confort deplin, este preferabil să alegi o versiune cu sistem de automatizare ATS care poate asigura transferul automat al consumatorilor de la rețeaua națională la grup.

Nu suprasolicita rețeaua electrică de care dispui în locuință.

Trăind într-o eră a digitalizării, dispozitivele inteligente sunt, aproape, indispensabile vieții. O altă soluție salvatoare poate reprezenta investirea într-un UPS sau într-un invertor și un grup de baterii cu încărcare solară, adaptate puterii consumatorilor pe care vrei să îi alimentezi. Astfel de sisteme pot fi gândite să alimenteze toți consumatorii din locația ta sau parțial, caz în care trebuie să te hotărăști care sunt dispozitivele pentru vrei să asiguri o funcționare permanentă.

O altă recomandare ține de instalarea unui sistem fotovoltaic hibrid, care funcționează inclusiv în regim de backup.

Panourile fotovoltaice pot fi amplasate atât pe acoperișul casei, cât și la sol. Rata medie de producție anuală a energiei electrice pentru un astfel de sistem este de 1250kWh pentru 1kWp / an (p = puterea însumată a panourilor).

De asemenea, este recomandat să scoți din prize dispozitivele, atunci când ți se întrerupe curentul electric.

În momentul în care electricitatea îți revine, riști să ți se ardă numite echipamente din locuință, dacă fluxul electric este mult mai mare. În acest sens, pentru oricare dintre versiunile de mai sus este recomandabil să folosești și un sistem automat de protecție pentru tensiune și curent. În principiu, aceste sisteme de protecție sunt integrate în schemele electrice de implementare pentru oricare dintre versiuni. Ținând cont de toate aceste aspecte enumerate anterior, vei putea avea curent electric neîntrerupt în casa ta și te vei bucura de un confort continuu.  

Sursă foto: pexels.com

Related posts

Care este cel mai avantajos tip de parchet

Adina Meyers

Insula Heimaey, Islanda: stânca în formă de elefant care a cucerit lumea – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Prietenii mei, animalele!

Adina Meyers