Pentru a evita “risipa” de spatiu sau problemele legate de un interior inghesuit este recomandat sa apelati la sprijinul unui specialist in momentul in care proiectati scara interioara. Acesta va va oferi solutii potrivite in functie de spatiu disponibil, forma scarii si materialele utilizate in designul final.

In primul rand o scara trebuie sa fie proiectata conform normelor de siguranta iar, in cazul in care aveti copii, sa aiba elemente suplimentare de suceritate pentru a se evita eventualele accidente. În plus, este important sa nu fie prea lunga dar nici cu trepte prea inalte, pentru a nu transmite senzatia ca este prea obositor de urcat. Lungimea unei trepte recomandata este de 40-50 cm, iar acest etalon va va permite sa calculati numarul de trepte necesare interiorului dumneavostra. Dupa stabilirea tuturor detaliilor tehnice, urmeaza alegerea finisajelor care pot fi din lemn, pentru interioarele rustice care degaja caldura, din fier forjat, pentru un design clasic sau minimalist, ori din marmura pentru un interior somptuos. In clasa premium, putem aduce in discutie balustrade din inox, trepte din cristal si geamuri securizate in loc de balustrade de protectie. 

In cazul in care va doriti sa profitati din plin de lumina naturala este recomandat sa proiectati o fereastra de mari dimensiuni in dreptul scarilor iar, in cazul in care acest lucru nu este posibil, puteti gandi un sistem de iluminat artificial.

Related posts

Mobilier de-a gata sau făcut la comandă?

Adina Meyers

Casă în Costanţa: amenajare clasică şi detalii preţioase

Adina Meyers

90 mp redesenati

Adina Meyers