LifeStyle

Tipuri de masaj gravide. Sfaturi de la specialisti

Sarcina la femei reprezinta un motiv de bucurie si, bineinteles, de implinire, fiind dovada vie a iubirii dintre soti. Nicio sarcina nu este la fel, inregistrandu-se diferente in evolutie de la femeie la femeie. Multe dintre viitoarele mamici se confrunta si cu diferite senzatii si simptome mai putin placute, insa in mare parte acestea pot fi rezolvate – reduse ca intensitate sau chiar eliminate.

Tipuri de masaje recomandate femeilor gravide

In functie de problemele care apar pe parcursul celor noua luni de sarcina, pot fi identificate abordari prin care femeia gravida sa se simta mai bine sau chiar foarte bine. De exemplu, pentru durerile de spate sau de picioare, sau pur si simplu pentru relaxare se pot face o serie de masaje – masaj gravide de relaxare si chiar masaje terapeutice.

Masaj gravide de relaxare

Avand in vedere ca pielea femeii gravide sufera transformari destul de vizibile pe parcursul sarcinii, un masaj gravida de relaxare se poate face preventiv, pentru ca aceasta sa nu ramana cu vergeturi si pentru o mai mare elasticitate. Este adevarat, un astfel de masaj poate fi realizat de insasi femeia insarcinata sau chiar de catre o persoana foarte apropiata acesteia, precum sotul, dar nu vor putea fi obtinute rezultate similare celor pe care un specialist le poate asigura intr-un salon de profil.

Un masaj gravide de relaxare este reconfortant, revigorant, confera un tonus bun, energie si apetit, ceea ce inseamna ca este binevenit pentru orice femeie insarcinata. Cu atat mai mult daca este executat de un specialist, un astfel de masaj poate avea si efecte terapeutice, stimuland vasele de sange, imbunatatind circulatia periferica si eliminand stresul si oboseala.

Masaj terapeutic pentru gravide

Un astfel de masaj pentru gravide ajuta in mod real viitoarea mamica sa treaca mai usor peste durerile de spate, de picioare, dureri inevitabile in astfel de cazuri. Mai mult de atat, se cunoaste faptul ca in perioada sarcinii femeia devine irascibila, nervoasa, se vede deformata. Putini stiu insa ca printr-un masaj terapeutic se creeaza o stare pozitiva atat fizica, cat si psihica, ce vor tine departe chiar si depresia prenatala.

Atat masajul terapeutic cat si sportul, contribuie intr-un mod benefic la relaxarea si detensionarea muschilor, ligamentelor, articulatiilor femeii gravide – un plus de bine ce sustine sarcina pe tot parcursul ei.

Pe langa durerile articulare, in cazul femeilor gravide pot aparea dureri inflamatorii, de regula la nivel lombar, care pot fi atenuate printr-un masaj efectuat de un terapeut. De astfel, un studiu masaj realizat cu sapte ani in urma a concluzionat ca masajul terapeutic este intr-un mod similar eficient altor metode de tratament in calmarea durerilor de spate.

Sfaturi de la specialisti

Specialistii enjoybali.ro recomanda ca masajul gravidelor sa fie executat cu grija si cu atentie – exista gravide care nu suporta un masaj apasat, ferm, dupa cum exista si gravide pe care masajul bland, delicat, usor, nu le satisface. Fiecare caz difera unul fata de celalalt, asa ca fiecare femeie insarcinata trebuie tratata individual, in functie de necesitatile si cerintele pe care le are.

Potrivit terapeutilor, exista si contraindicatii pentru masaj, cum ar fi masarea zonei tendonului lui Ahile, pentru ca acesta are legatura cu zona genitala si, implicit, poate aparea riscul de pierdere a sarcinii.

Atat pentru viitoarea mamica cat si pentru bebelusul ei, masajul, indiferent ca este de relaxare sau terapeutic, constituie un bun remediu si un placut mod de a trece cu bine peste aceasta perioada delicata. O gandire pozitiva, sfaturi bune de la specialisti, o atentie deosebita din partea familiei, toate acestea reprezinta un real sprijin fizic si moral pentru o viitoare mamica.

 

Related posts

Toamna asta se poartă ochelarii glamuroși, extravaganți și sofisticați

Adina Meyers

Bricostore lanseaza catalogul de amenajari exterioare 2010

Adina Meyers

Bucura-te de vara cu Rowenta Flower Love!

Adina Meyers