LifeStyle Retete

Tartă cu leurdă, spanac și brânză de capră

Primăvara, tarabele din piață se umplu pentru o scurtă perioadă de timp cu trufandalele la care te-ai gândit în tot sezonul rece. Profită de tot ce găsești în piață și prepară rețete de sezon, cum ar fi această tartă cu leurdă, spanac și brânză de capră.

Ingrediente necesare pentru aluat

200 g făină albă cernută sau făină integrală;

100 g unt la temperatura camerei, tăiat cubulețe;

1 out bătut;

Ingrediente necesare pentru umplutură

250 g de spanac bine spălat;

3 legături de leurdă;

4 ouă;

250 ml de smântână;

Un vârf de cuțit de nucșoară;

25 g de parmezan ras;

150 g de brânză de capră, tăiată în cubulețe;

Sare și piper după gust;

Mod de preparare

Mai întâi, trebuie să prepari aluatul. Pune într-un mixer făina, oul și untul, iar dacă nu ai mixer, amestecă-le manual, până ce vei obține un aluat omogen. Formează o bilă din aluat, acoperă cu folie de plastic și dă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. 

Apoi, încinge cuptorul la 180 de grade. Scoate aluatul din figider, întinde-l și rulează-l în tava în care vei coace tarta. Acoperă-l cu boabe de fasole și dă-l la cuptor să se coacă puțin, pentru 10 – 15 minute.

Acum este timpul să te ocupi de umplutură. Trage rapid în ulei spanacul și leurda, până își mai pierd din volum și din apă. Separat, amestecă smântâna, ouăle, nucșoara parmezanul, brânza și spanacul și leurda răcite. Sărează și piperează după gust, apoi toarnă toată compoziția peste aluatul aproape rumenit.

Coace tarta pentru 30 – 40 de minute, până când vezi că este rumenită, iar mijlocul ei este ferm. 

O poți servi ca atare pentru că este foarte sățioasă.

Related posts

InterContinental Bucuresti ofera gratuit oaspetilor cazati telefoane mobile pe perioada sederii

Adina Meyers

Tigla GERARD beneficiaza de un discount de 20% pana la 15 august pentru profilele Heritage si Milano

Adina Meyers

Plantele de langa casa ta – Branca Ursului

Adina Meyers