Image default
LifeStyle

„Târg tradițional de Armindeni”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 28 aprilie – 1 mai 2018, Târgul de Armindeni,  sărbătoare din calendarul popular și prilej de întâlniri, negoţ şi discuții, care ne amintește de atmosfera satului de altădată. Veţi descoperi sau regăsi meşteri populari şi produsele lor, create cu dragoste şi din dorinţa de a păstra tradiţia în orice moment şi loc.

În tradiţia  populară, Armindenul este zeul vegetaţiei care protejează animalele, holdele, viile, livezile şi oamenii. Se obişnuieşte ca în această zi să se împodobească stâlpii şi porţile caselor cu ramuri verzi, precum şi intrările în adăposturile vitelor şi anexelor gospodăreşti, pentru a oferi protecţie animalelor şi oamenilor împotriva răului. Tot în această zi oamenii se strâng în poieni, la iarbă verde, în pădure, vii şi livezi, consumând miel fript şi vin roşu amestecat cu pelin, pentru schimbarea sângelui şi apărarea oamenilor şi animalelor de boli.

Târgul se va desfășura în incinta Muzeului Satului din București în cadrul programului de vizitare, fiind necesară achiziționarea biletului de intrare.

Articole similare

Orange România a lansat Smart Design Challenge, competiția care încurajează integrarea soluțiilor tech/tehnice smart în proiectele de design

comunicat de presa

Lustra IKEA PS 2014 premiata la Red Dot Design Award

casamea.ro

Ultimii Jedi din saga „Star Wars” ajung pe faţada Hotelului Intercontinental

casamea.ro

Lasă un comentariu

eighteen + 14 =