Home

Taburet pentru picioare

Iti place sa citesti? Atunci sigur ai deja un colt de lectura in livingul sau dormitorul tau. Un fotoliu, o masuta, un lampadar sau o veioza. Insa ai si un taburet pe care sa-ti odihnesti picioarele? Daca acest obiect lipseste din coltisorul tau de rasfat intelectual, iti arat cum sa construiesti chiar tu unul.

1. Materialele de care ai nevoie sunt: o placa din pin de 40×30 cm, cu grosime de 2 cm, sipca din brad, inca o placa de 23×33 cm, cu grosime de 2 cm, sipca pentru pervaz de pardoseala (aproximativ 150 cm), doua bucati de burete, de 40×30 cm, cu grosime de 5 cm, 4 picioare de mobila (le gasesti la raioanele unde sunt si polite din magazinele de bricolaj, sunt deja prevazute cu suruburi, piulite si saibe pentru prindere), o bucata de material textil (80×70 cm), in ton cu cel folosit pentru tapitarea fotoliului sau pentru realizarea unei pernute decorative.

2. Incepi prin a da patru gauri pentru fixarea picioarelor de sezut, la oarece distanta de laturile acestuia, pentru ca picioarele sa nu para prinse prea in margine. Mai da patru gauri cu diametru mai mic, la 5 cm fata de contur, pentru a putea prinde cu holtzsuruburi elementul tapitat.

3. Prinde picioarele de blatul sezutului. Strange bine piulitele si, eventual, mai pune cate una (acestea au rol de blocare a primelor).

4. Monteaza apoi sipcile pe contur, batandu-le in cuie. Ele vor forma o bordura, iar dreptunghiul dintre ele va fi cu aproximativ 3 cm mai mic decat conturul general al sezutului, in care trebuie sa intre fundul tapitat al taburetului (cu o marja de 1 cm pe contur, pentru materialul textil). Vopseste obiectul rezultat. Eu am ales ca picioarele sa le las natur, pentru a se potrivi si cu alte piese din living.

5. Lipeste cele doua bucati de burete una de cealalta si de blatul cel mic din lemn. Apoi incepe tapitatul. Prinde materialul mai intai pe o latura, cu tintisoare, intinde bine si prinde latura opusa. La fel procedezi si cu celelalte doua laturi.

6. Nu mai ai de facut decat sa pui in cadrul cu picioare elementul tapitat si sa il prinzi pe dos in holtzsuruburi. Astfel, daca picioarele se slabesc, ai acces usor pentru a le strange suruburile.Taburetul tau este gata. Lectura placuta si… picioare odihnite!

Realizare: arh. Mugur KREISS

Tel.: 0723.337.247

mugur@mkdesign.ro

www.mkdesign.ro

 

Related posts

DIY: 8 decorațiuni pentru pereți

Adina Meyers

Baia ta, imperiul tău – alege ce e mai  bun pentru dotarea băii, inclusiv rigolă baie de la Iperinox

Adina Meyers

Tipuri de Sudura Procedeele de Sudare

Adina Meyers