Amenajari Interioare Decor LifeStyle

Stilul minimalist, ideal pentru persoanele claustrofobe

Claustrofobia se defineşte ca o tulburare anxioasă, persoanele care suferă de această boală prezentând o teamă iraţională de a rămâne blocaţi în spații mici sau închise. Manifestările acestei fobii pot fi multiple, iar ele se pot agrava dacă persoana respectivă locuiește într-un spațiu amenajat nepotrivit, sentimentul că spațiul se îngustează permanent fiind una dintre consecințe.

În afara psihoterapiei, spațiul de acasă poate ajuta la menținerea sub control a nivelului anxietăţii şi, în final, la eliberarea de această frică iraţională.

Legătura dintre minimalism și persoanele claustrofobe

Stilul minimalist se defineşte printr-un decor aerisit şi luminos, realizat din forme simple, geometrice, curate şi linii drepte, care nu tolerează mobilierul masiv şi excesul de culori.

Stilul care se pliază pe cerințele persoanelor claustrofobe care suferă din cauza spațiilor mici și încărcate.
În materie de mobilă, nu doar în dormitor, ci și în restul casei, se poartă minimalismul. Puţinele piese de mobilier trebuie să fie multifuncţionale şi practice.

Stilul minimalist

Acest stil presupune folosirea a cât mai puține elemente, sau a unor elemente ingenioase de economisire a spațiului, folosirea liniilor drepte, realizarea unor piese de mobilier cu forme bine definite (pătrat, dreptunghi, cerc, semicerc), folosirea unor detalii subtile dar de efect, cum ar fi mascarea, eliminarea sau înglobarea mânerelor în designul mobilierului, ușoare curburi a unor elemente sau jocuri de adâncime (la rafturi).

Patul, cea mai populară piesă minimalistă

Cea mai populară piesa minimalistă din casp este patul: suspendat sau de inspirație japoneză.

Patul japonez, îmbinare între arhitectură și design

Patul tipic japonez se numește tatami și este format din covoare (care au diferite dimensiuni în funcție de zonă) cam de 0,9×1,8m cu o grosime de 6 centimetri, după care japonezii își dimensionează chiar și casa.

Odată cu răspândirea minimalismului, au început să se creeze paturi de inspiratie tatami, de 2×2 metri, cu o saltea foarte joasă sau cel mult urcată pe un suport simplu din lemn și având sau nu o placă de căpătâi. Astăzi, acest tip de pat este cel mai căutat și cel mai elegant. Un must-have dacă permite spațiul!

Inspirație

Imaginați-vă un dormitor cu pereții albi, cu un pat dintr-un lemn natural, chiar nobil- nuc, cireș, mahon- acoperit de o covertură în ce culoare preferați, cu un dulap minimalist, rafturi simple și noptiere din același lemn ca și patul, cu obiecte decorative din aceeași culoare ca și covertura.

Related posts

Ciuperci umplute

Adina Meyers

Coilprofil – 15 ani de calitate și profesionalism

Adina Meyers

Saint-Gobain sarbatoreste 350 de ani de activitate

Adina Meyers