Exista multe circumstante pentru care e necesar sa stii cum sa cureti bine o canapea. Daca esti fan al magazinelor tip outlet sau SH, orice obiect de mobilier tapitat pe care il cumperi din aceste locuri trebuie igienizat inainte de a-l aduce in interiorul caminului tau. In caz contrar, poti aduce, din neatentie, germeni, mirosuri urate sau daunatori in casa ta.
De asemenea, daca ai copii sau animale de casa, stii prea bine cat de repede se poate schimba aspectul canapelei tale nou-noute. Micutii si prietenii blanosi sunt profesionisti in raspandirea germenilor, firimiturilor si crearea petelor.
Daca esti in cautarea celui mai bun mod de a curata o canapea pe care cei mici o folosesc adesea sau care este utilizata ca pat, afla ca exista mai multe modalitati eficiente de igienizare si inlaturare a mirosurilor neplacute din aceasta piesa de mobilier. In unele cazuri, este posibil sa fie nevoie sa apelezi la ajutorul unui aspirator cu spalare pentru tapiterie si covoare, fiindca acest obiect este plin de bacterii.
Iata toti pasii pe care trebuie sa ii bifezi pentru a curata bine canapeaua:
Aspirarea
Primul pas este sa aspiri toate firimiturile, murdaria si parul de pe suprafata canapelei. De asemenea, priveste cu atentie si asigura-te ca nu observi semne ca ai plosnite sau alti daunatori.
Dezinfectarea canapelei
Indiferent ca alegi un produs de curatare din magazin sau apelezi la unul natural, testeaza-l, mai intai, pe o bucata mica din tapiterie. Apoi, poti sterge toate sectiunile care nu sunt din material textil cu un dezinfectant de incredere. Indicat este eviti utilizarea unor servetele sau spray-uri care au inalbitor ca ingredient, deoarece acesta pot deteriora lemnul sau alte parti ale piesei de imobilier.
Eliminarea plosnitele si alti daunatori
Fie ca nu este noua sau ca nu ai mai curat-o de multa vreme, este indicat sa pulverizezi suprafata cu un produs impotriva daunatorilor. Aplica spray prin toate colturile si pe intreaga suprafata a obiectului de mobilier si lasa-l intr-o zona bine ventilata pentru aproximativ 24 de ore. Acest tip de produs va ucide daunatorii, cum ar fi plosnitele, puricii, capusele si acarienii.
De asemenea, daca ai animale de companie, asigura-te ca produsul folosit nu este nociv pentru ele.
Inlaturarea mirosurilor
Multe mirosuri din canapele sunt cauzate de bacterii si umiditatea excesiva, iar bicarbonatul de sodiu este un ingredient care va lucra pentru a combate ambele probleme. Dupa ce ai testat produsul pe o bucata mica de tapiterie, presara o cantitate generoasa pe toata suprafata ei. Utilizeaza o perie pentru a intinde bicarbonatul intr-un strat uniform si lasa-l sa actioneze cateva ore, dupa care aspira-l.
Daca izul inca mai persista dupa acest pas, poti pulveriza un amestec din otet alb si apa. Odata ce solutia se usuca, mirosul de otet se va disipa si la fel ar trebui sa se intampla cu orice alta aroma. Totusi, daca mobilierul este vechi si a fost utilizat ca pat, este posibil ca acestea sa nu dispara si sa fie nevoie de o inlocuire a sa. La Homelux gasesti o multime de canapele pe placul tau, asa ca poti comanda online pe site modelul care se potriveste caminului tau.
Indepartarea petelor
Pentru a scapa de petele inestetice, amesteca o cana de apa calda cu 1/4 cana de otet alb si o lingura de detergent pentru vase. Pune compozitia intr-o sticla cu pulverizator sau intr-un bol. Dupa ce ai aplicat solutia pe pata, foloseste o perie moale, pentru a freca zona problematica, si o carpa umeda, pentru a sterge produsul. Incearca sa nu insisti prea tare, fiindca risti sa deteriorezi tesatura.
Daca pe canapea se gasesc pete de cerneala, poti sa folosesti alcool si o discheta din bumbac pentru a scapa de ele. De asemenea, o solutie din suc de lamaie, sare, sapun pentru vase si amoniac te ajuta sa indepartezi petele de rugina de pe mobilier.
Pentru o curatare mai rapida si eficienta, poti utiliza un extractor de aspirator de lichide, care va face posibila indepartarea murdariilor si petelor rezistente. Poti chiar sa il folosesti constant, pentru a-ti usura urmatorul proces de igienizare.