LifeStyle Retete

Salata de vara cu somon

Pentru ca este cald si o salata este mereu binevenita, iti propunem una satioasa, care poate inlocui cu usurinta o masa. Pe langa faptul ca este consistenta, este slab calorica si sanatoasa.

Ingredientul-vedeta? Somonul afumat! Se stie ca acesta este foarte bogat in acizi grasi Omega-3, care intaresc sistemul imunitar si au efect antiinflamator. Iar pentru un extra-aport de vitamine, este asezonat cu broccoli, o sursa bogata de minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, mangan, sulf).

Pentru o masa light si delicioasa, iti recomandam aceasta salata satioasa, plina de vitamine si foarte usor de preparat.

Ingrediente:
300 g penne
200 g filé de somon afumat
300 g broccoli
1 ceapa verde
patrunjel sau busuioc
zeama de lamaie dupa gust
ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare, conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj, apoi raceste-le sub jet de apa rece si scurge-le. Opareste in apa clocotita buchetelele de broccoli si lasa-le la scurs si racit. Intre timp, rupe (sau taie) fasii de somon si marunteste ceapa verde.
Intr-un vas, pune pastele, somonul, bucatile de broccoli, ceapa verde si dressingul facut din  ulei, sare, piper si zeama de lamaie. Amesteca totul bine, dupa care adauga frunzele de patrunjel sau busuioc proaspat.

O gustare rapida
Daca vrei sa pregatesti repede un aperitiv gustos si aratos, n-ai nevoie decat de niste mini-tartine (sau biscuiti sarati), pe care unge-le cu crema de branza (iti propun sa o amesteci cu marar), iar apoi asaza peste ele fasiile de somon afumat. Voilà!

Related posts

2015 – anul premierelor nationale, europene si mondiale la Spitalul European Polisano, Sibiu

Adina Meyers

Myplant & Garden 2019

Adina Meyers

CONCURS: Câştigă 3 produse naturiste de la Planteea!

Adina Meyers