Daikin lanseaza o noua solutie VRV pentru banci, spatii de retail si afaceri comerciale de dimensiuni medii si mici. Prima solutie VRV IV cu unitate exterioara pentru folosire in interior, seria VRV IV i a fost dezvoltata pentru a raspunde spatiilor urbane de dimensiuni reduse si clientilor care isi doresc solutii invizibile de aer conditionat.

Proiectat pentru a se conforma celor mai riguroase reglementari de urbanism si zgomot permis, seria VRV IV i ofera instalatorilor un grad extrem de mare de libertate in privinta configurarii. Conceptul split unic, dimensiunile extrem de compacte si greutatea redusa il fac usor de manevrat chiar si de doua persoane, usor si eficient de instalat. Totodata, sistemul are calitatea de a fi aproape invizibil, in timp ce ofera intreaga functionalitate a unui sistem VRV, la cel mai inalt grad de eficienta sezoniera de pe piata.

Un concept unic de unitate split de exterior

Un concept unic de unitate split cu compresor si schimbator de caldura separate permite sistemului VRV IV I series sa fie instalat discret la interior, in timp ce la exterior se va vedea doar grilajul unitatii exterioare, plasate in apropierea unitatii interioare. Pentru un design si mai discret la exterior, grilajul poate fi ascuns sub diverse elemente de fatada, precum logo-ul sau cornisa, sau chiar incorporat in arhitectura cladirii de la inceput.

Beneficii la instalare

Instalarea la interior reprezinta o solutie mai economica decat unitatile conventionale de exterior, care necesita casete costisitoare de reducere a zgomotului in zonele intens populate. Sistemul in doua unitati, usor de manevrat, elimina nevoia unui lift industrial in cladirea in care este instalat si face ca instalarea sa fie mai usoara, rapida si mai ieftina. Totodata, costurile de instalare sunt reduse si datorita sistemului mai scurt de tevi necesar, datorita caruia nu apare nicio diferenta in arhitectura care ar afecta nivelurile invecinate ale spatiului. În plus, intrerupatorul rotativ al compresorului este inclinat, fapt ce permite accesul facil si frontal la toate componentele sistemului, pentru un service usor de realizat.

Flexibilitate in configurare

Designul in doua parti a noii serii VRV IV i ofera flexibilitate nemaiintalnita in configurare si instalare. Compresorul usor si extrem de compact necesita o suprafata de instalare de 600 x 550 mm de podea si cantareste doar 80 de kg. A fost proiectat pentru a incapea discret in spatii mici, precum back office, camera tehnica, camere de depozitare sau dulapul de bucatarie si are un nivel de zgomot in operare de 47dBA. A doua parte a sistemului, schimbatorul de caldura, ce are o inaltime de 400 mm si cantareste 90 kg, poate fi ascuns dupa plafonul fals. Astfel, intreg sistemul elimina nevoia de a ocupa un spatiu mare, costisitor. Sistemul poate fi adaptat cu usurinta pentru orice tip de cladire si face posibila instalarea pe orice fata a cladirii, datorita ESP-ului cu invertor al acestei serii, extrem de flexibil in configurare.

Performanta ridicata

Designul unic al seriei VRV IV i incorporeaza un schimbator de caldura in forma de V, patentat, care livreaza aceeasi eficienta ca o unitate mini VRV de exterior. In plus, ventilatorul centrifugal extrem de eficient pe care il foloseste are o eficienta dovedita cu 85% mai mare decat ventilatorul scirocco, varianta standard pe piata in acest moment, folosind tehnologia palelor curbate inapoi. Mai mult decat atat, sistemul a fost optimizat pentru a furniza un flux de aer mai puternic si presiune statica, varianta mai eficienta decat o unitate standard exterioara.

Oferind intreaga functionalitate a unitatilor VRV de largi dimensiuni, noile unitati incorporeaza tehnologia inovativa VRT a Daikin – temperatura variabila a agentului refrigerant (Variable Refrigerant Temperature) – care ajusteaza in permanenta sistemul in linie cu temperaturile din exterior, eliminand curentii de aer reci si pastrand in permanenta un nivel ridicat de confort, in timp ce reduce costurile consumului de energie electrica cu 28% fata de sistemele standard VRV seria III si IV. Seria VRV IV i poate oferi o solutie completa de aer conditionat si pentru cladirile comerciale, instalata alaturi de pana la 10 unitati VRV de interior, sisteme de ventilare a aerului si /sau perdele de aer.

Control inteligent

Noua serie VRV IV i dispune de o solutie dedicata de control, care permite controlarea mai multor unitati dintr-un singur loc, chiar si de la distanta. Instrumentul inteligent i-Net de urmarire a consumului energetic optimizeaza consumul de energie si permite monitorizarea individuala si compararea consumului in cazul mai multor proprietati.

Inovatie la cel mai inalt nivel

Datorita cercetarilor riguroase demarate de Centrul de Dezvoltare al Daikin din Ostend, seria VRV IV i ofera o solutie integrata pentru centrele de business urbane, confirmand inca o data rolul inovator al companiei, dedicat permanent imbunatatirii eficientei energetice in sectoarele de retail si comerciale.

Sistemul este disponibil pe piata din Romania din aceasta toamna.

Pentru mai multe informații despre DAIKIN vizitati www.daikin.ro.

 

 

Related posts

ROCATIL – gama completă de piese pentru utilaje de construcţii

Adina Meyers

Proiect de casă: stil arhitectural modern şi „curat”

Adina Meyers

Sharp deschide piața de purificatoare de aer cu tehnologia japoneză Plasmacluster

Adina Meyers