Amenajari Interioare

Slow Cooker si Multicooker – doua aparate foarte utile in orice bucatarie

Ne place foarte mult sa gatim si sa experimentam mereu cu noi preparate delicioase. Dar oare stim care sunt toate ustensilele de care ne putem folosi astfel incat sa ne bucuram la maxim de preparatele noastre? Cu siguranta nu, iar asta pentru ca de cele mai multe ori alegem sa ne folosim doar de ceea ce avem la indemana, uitand ca avem la dispozitie si „ajutoare” care sa ne usureze foarte mult munca.

In articolul nostru de astazi ne vom indrepta atentia catre Slow Cooker si Multicooker, niste aparate care au inceput relativ recent sa intre si in viata noastra, dar care reusesc sa aduca destul de multe avantaje in bucatarie, ajutandu-ne sa gatim mai eficient si mai sanatos. Fiecare dintre ele aduc un anumit set de avantaje, insa granita dintre ele, in special atunci cand vine vorba de anumite modele, este una destul de subtire. Haide sa vedem insa impreuna, in randurile urmatoare, care sunt principalele diferente.

Vom incepe discutia noastra cu Slow Cooker. Acesta, dupa cum ne spune si denumirea pe care o are, ne va ajuta sa gatim „la foc mic”. Temperaturile de gatit vor fi unele joase, ceea ce inseamna ca vom avea nevoie de mai mult timp pentru a prepara anumite mancaruri. Mancarea gatita in acest fel este una gustoasa, iar un alt mare avantaj este reprezentat de faptul ca nu vei mai avea nevoie de foarte multa grasime si / sau ulei in timp ce prepari anumite mancaruri. Asadar vei manca mult mai sanatos.

Ce putem, mai exact, sa gatim cu ajutorul unui Slow Cooker? Mai multe tipuri de preparate, iar pe lista putem adauga fripturile, supele si ciorbele, garnituri, deserturi si asa mai departe. Da, dureaza mai mult timp, dar in final mancarea va avea un gust mai bun si va fi mult mai sanatoasa.

De cealalata parte avem multi cookerele, care din anumite puncte de vedere se aseamana destul de mult cu slow cookerele. De ce? Pentru ca nu de putine ori un multi cooker va veni la pachet si cu optiunea de slow cooking (adica te va lasa sa gatesti la foc mic) la fel ca aparatul despre care am discutat mai sus.

Un multicooker va avea mereu un pret mai mare, iar asta pentru ca, dupa cum ne putem da seama si din denumirea pe care o are, il putem folosi intr-un numar mult mai mare de situatii. Asadar, pe langa faptul ca poate inclocui  cu succes un slow cooker, acest aparat iti va permite sa gatesti si sub presiune (ai la dispozitie mai multe nivele reglabile), poti reincalzi rapid mancarea (lucru pe care nu il poti face cu un slow cooker), poti gati la abur si asa mai departe. Dupa cum se poate observa, avem in fata un aparat de gatit complex, de care te vei folosi de foarte multe ori.

Acum ca am lamurit cum sta treaba atunci cand vine vorba de cele doua aparate, e bine sa facem si o foarte scurta trecere in revista a principalelor aspecte care trebuie avute in vedere inainte de a scoate banii din buzunar. In primul rand trebuie sa te gandesti pentru ce stil de gatit iti vei indrepta mai mult atentia, pentru a sti mai bine daca ai nevoie de un slow cooker sau un multi cooker. Dupa aceea o sa te mai uiti la: capacitatea recipientului cu mancare, puterea avuta, materialul din care este produs vasul, numarul de programe de gatit si accesoriile pe care le primim la pachet.

Related posts

Soluții pentru o bucătărie bine luminată

Adina Meyers

Principiile de bază ale stilului decorativ parizian

Adina Meyers

Stilul baroc mai aproape cu ajutorul textilelor

Adina Meyers