Amenajari Exterioare

Și grădina ta are nevoie de mobilier

Orice grădină, oricât de mică ar fi ea, este un spațiu foarte important. Mai ales dacă locuiești într-un oraș sufocant. Aici te poți relaxa după o zi grea de muncă citind o carte sau având grijă de florile și copacii pe care i-ai plantat. Tot aici poți organiza niște petreceri senzaționale alături de prietenii tăi.

Așadar, în funcție de preferințele tale, de întregul stil de amenajare al locuinței tale și de suprafața curții, poți opta pentru a aranja mai multe „puncte cheieˮ în grădină – o bucătărie de vară, un foișor, o casă în copac, etc.

Indiferent pentru ce variantă/variante dintre cele amintite mai sus vei opta în final, pentru a avea o „grădină de visˮ trebuie să alegi plantele și elementele de mobilier potrivite. În continuarea articolului ne vom referi la mobila din curte.

 Poți privi aranjarea unui spațiu verde ca pe cea a unei încăperi interioare. Într-un living e nevoie de mobilă, nu-i așa? Ei bine, și grădina ta are nevoie de mobilier.

Înainte de a achiziționa vreun obiect trebuie să fii atent la materialul din care este fabricat. Fiind vorba despre un spațiu exterior, toată mobila  trebuie să fie rezistentă la razele solare sau la ploaie. De exemplu, metalul este mai puțin afectat de climă în comparație cu lemnul. Acest aspect nu înseamnă că vei renunța la mobila din lemn, ci doar că vei fi nevoit să acorzi mai multă atenție îngrijirii sale; poți aplica periodic un strat de lac ce are rolul de a proteja.

Mobilierul de grădină este și el de mai multe feluri: clasic, modern, vintage etc. Important este să alegi ceva ce se potrivește cu personalitatea ta, dar și cu stilul casei. Grădina este un spațiu din locuință și de aceea trebuie să existe o armonie între toate obiectele alese. Dacă nu știi sigur ce design de mobilă să alegi, poți opta pentru o variantă neutră. Aceasta o să îți permită să adaugi mereu alte elemente. De exemplu, dacă vrei să creezi un stil rustic, poți confecționa diverse obiecte decorative din sfori și șervete tradiționale.

Prin urmare, într-o grădină poți folosi mese de diverse mărimi și forme, canapele, balansoare, scaune, perne uriașe, hamace etc. Le poți cumpăra de-a gata din magazinele de specialitate sau, dacă ești o persoană căreia îi plac proiectele de bricolaj, le poți confecționa chiar tu.

Indiferent de varianta aleasă, scopul final este acela de a amenaja un spațiu în care să te simți bine alături de cei dragi, un spațiu care să te ajute să fii mai aproape de natură.

În galeria foto vei găsi câteva imagini care să te inspire atunci când vine vorba de alegerea mobilierului de grădină.

Sursă foto: https://www.facebook.com/ideigradiniamenajate/

Related posts

4 sfaturi ca să-ți faci un spațiu de birou la tine acasă

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor in luna iunie

Adina Meyers

Decor luxos la adapostul verandei

Adina Meyers