LifeStyle

Saptamana Internationala a Muzicii Noi

In Saptamana Internationala a Muzicii Noi, un spatiu neconventional ca Magicland a rasarit in curtea Palatului Cantacuzino dintr-un vis. Cineva a visat ca este posibil. El a devenit posibil pentru a sarbatori a 20-a editie a unui festival dedicat creativitatii momentului prezent si frumusetii ne-limitarii artei.

Magilcland-ul este frumoasa constructie imaginara devenita realitate, unde ne putem intalni pentru a afla cat de fascinanta este puterea creatoare a fiecaruia dintre noi – artist sau spectator. Daca vreti sa va lasati surprinsi veniti in Magicland ! Daca sunteti curiosi, veniti in Magicland ! Daca sunteti tristi sau bucurosi, veniti in Magicland ! Pentru 7 zile el este deschis bucurestenilor pentru a oferi intrebari si raspunsuri, provocari si solutii, surprize, evenimente vii, interactive, unice, originale. Fiecare zi in Magicland este ALTFEL.

Discursul oficial de deschidere din data de 24 mai, de la ora 16 se va gasi pe Calea Cuvintelor ce duce intr-o camera a Secretelor Sonore (Intuition Sound Plastic Installation) – creatie a artistului german Johannes S. Sistermanns. Acesta va inaugura Magicland-ul printr-un performance sonor si vizual ce foloseste materialul plastic ca rezonator al vocii, respiratiei, soaptelor, cuvintelor, sunetelor.

George Kentros si Matthias Petterson din Suedia stau de vorba cu Vivaldi de la distanta anului 2010, spunandu-i ca…”there are no more four seasons”…si de fapt, totul e posibil in Magicland….chiar si un spectacol intr-o cabina telefonica din care sunetele sunt captate printr-o lavaliera, inregistrate si mixate in timp real de sound designerul francez Julien Trambouze, intr-o creatie provocatoare a Vavei Stefanescu. Ce se intampla in cabina, veti putea afla in doua episoade in cursul zilei de 25 mai….cu siguranta sunt surprize.

Muzica electronica si muzica ambientala isi gasesc un cadru potrivit in propunerea expozitiei Galeriei Danaart: Tensegrity (obiecte sculpturale ce pot induce privitorului stari de spirit atemporale). DanaARTGallery va propune o expozitie de pictura sub numele Daniela Zbarcea, instalatii realizate de Ilina Schileru si Alina Manole si o prezentare de costume create de Chris Burlacu.
Fotografiile realizate la acest eveniment vor fi semnate de Ilina Schileru si Alina Manole.
www.danaartgallery.ro

Related posts

Un celebru designer a fost băgat în faliment de pandemie! Și-a vândut vila somptuoasă

Adina Meyers

Vara aceasta se poarta formele indraznete. Genius prezinta boxele cubice SP-D120 si SP-D150

Adina Meyers

1000 de farfurii sparte și o tonă de flori la concertul artistului Vasilis Karras de la Sala Palatului

Adina Meyers