Robotul de bucatarie este un aparat care executa actiuni ce iti diminueaza considerabil munca. Acesta cumuleaza functiile unor ustensile separate, cum ar fi: razatoare, mixer, masina de tocat carne sau storcator de fructe. Inainte de a face investitia ia in calcul pentru ce anume doresti sa il utilizezi si care este suma pe care o poti acorda.
Un astfel de aparat electrocasnic poate executa nenumarate actiuni care anterior se efectuau manual sau care nu se realizau eficient: amesteca/omogenizeaza diverse ingrediente solide sau lichide – maioneza, creme, sosuri; taie, feliaza in diferite grosimi, fructe si legume; marunteste/macina/rade branza, nuci, alune, ciocolata, condimente; framanta aluat; bate albusuri, frisca, smantana; mixeaza cocteiluri; stoarce fructe si legume, stoarce citrice.
Capacitatea unui robot poate fi cuprinsa intre 200 si 1000 W. Ultimele modele depasesc si aceasta cifra. Pentru o buna functionare, specialistii recomanda modelele care au peste 600 W. Acestea din urma folosesc mai putina energie pentru aceleasi actiuni, in timp mai scurt si mai usor.
Sursa foto: www.pinterest.com