Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Camelia Paraschiv, din Galați, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: desert răcoros din pere.
Se aleg două pere mari, foarte tari, pe care le curățați și le tăiați în sferturi. Se pune unt la topit în tigaie, se pun și perele acolo și se întorc des ca să le cuprindă untul.
Când s-au înmuiat, se pune scorțișoară și zahăr în tigaie, după gust, și se lasă să mai fiarbă aproximativ 10 minute.
Separat, se topesc câteva linguri de zahăr, să fie arămiu la culoare.
Se ia o hârtie de copt, și se pune o lingură de zahăr topit pe hârtie, plimbând lingura ca să iasă niște bețe de caramel.
Se pun perele în cupă, sosul care se lasă la topit, frișca și se înfig bețele caramel în frișcă.
Se servește rece de la frigider. Se poate servi și cu înghețată.
Se folosesc 2 pere pentru 4 porții. Cantitățile ingredientelor se pun toate după gustul fiecăruia.
Pofta buna !