În general turta dulce este un desert specific iernii, mai exact sărbătorilor de iarnă. Dar, dacă îți este dor de zăpadă sau pur și simplu acesta este desertul tău preferat, atunci poți să îl prepari oricând.
Iată ce rețetă îți propunem noi:
250 zahăr;
500 g făină;
50 ml ulei;
3 linguri miere;
1 linguriță bicarbonat;
100 g nuci;
100 g rahat;
1 ½ linguriță scorțișoară;
1 linguriță cuișoare.
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să caramelizezi 100 g zahăr, pe care apoi să îl amesteci cu 400 ml apă. Apoi adaugi cantitatea de zahăr rămasă. Vei obține un sirop în care vei adăuga făina, bicarbonatul, uleiul și aromele, o parte din cantitatea de nuci și alta din cea de rahat. Toată compoziția se toarnă într-o tavă. Deasupra se presară cantitatea rămasă de nucă și de rahat.
Se coace și…gata. Poftă bună!
Sursă rețetă: 300 rețete delicioase de post, Mihaela Enache, Editura Orizonturi, 2015, București
Sursă foto: www.pinterest.com