Calatorii LifeStyle

Puro & Bio: un local inedit pentru iubitorii de înghețată artizanală

Pe strada Ion Câmpineanu, la numărul 20, s-a deschis recent gelateria Puro & Bio, un spațiu inedit în care aroma discretă a lemnului de pin, folosit din belșug în designul interior, se împletește armonios cu cea a fructelor de sezon și a feluritelor sortimente de înghețată artizanală.

Alexandra Marcu, maestru gelatier și yogurtier, a pornit afacerea împreună cu asociatul ei, prieten încă din școală, Octavian Stancu, din pasiune și din dorința de a aduce în România înghețata pe care o savurează în perioadele petrecute în Italia, la familia ei. „De multe ori mergeam în Italia numai ca să mănânc înghețată sau înainte de a mă duce la ai mei mă opream la o gelaterie anume care era în cu totul altă direcție”, povestește Alexandra amuzată, în timp ce se delectează cu înghețata făcută de ea. N-a apucat să mănânce micul dejun, dar nu se poate abține să guste din înghețata proaspăt preparată, cu ingrediente naturale și biologice, spunând că poate fi un mic dejun complet, mai ales dacă este frozen yogurt, adică iaurt înghețat, cu cereale și fructe de sezon proaspete.

Pe lângă sortimentele pe bază de lapte mai sunt și variante fără grăsime animală cum ar fi: sorbeturile de fructe de sezon sau veganele pentru cei cu intoleranță la lactoză, vegani, diabetici sau la dietă.

În spatele tejghelei cu înghețate, un paravan de sticlă expune laboratorul, cu o parte din ingredientele bio pe care Alexandra și Octavian le folosesc la prepararea înghețatei, diferite fructe proaspete în lădițe și mașinăriile complicate care transformă amestecurile de materii prime proaspete într-o delicioasă înghețată care te face să revii.

Puro & Bio este o marcă italienească înregistrată internațional, recunoscută ca fiind cea mai bună înghețată artizanală la târgul internațional SIGEP de la Rimini, cel mai mare târg de profil din Italia, unde zeci de producători și distribuitori își prezintă produsele. Acolo i-au întâlnit Alexandra și Octavian pe părinții Puro & Bio și au bătut palma cu ei pentru un parteneriat exclusiv pe România, care le dă dreptul și să francizeze pe teritoriul României.  

Prima gelaterie Puro & Bio din București se află într-o clădire istorică in centrul vechi, pe locul unui fost magazin Muzica. Spațiul, acum aerisit și luminos, fusese îngropat în mormane de gips-carton. „La renovare, am aruncat un camion de Rigips. De asemenea, ne-am chinuit să scoatem la iveală pardoseala din mozaic, peste care erau așezate două rânduri de gresie.”

Alexandra s-a implicat în revitalizarea și amenajarea spațiului vechi împreună cu firma de consultanță și proiectare pe care o dezvoltă de 10 ani, Projects Development Consultants, pornind de la conceptul în jurul căruia și-a construit întreaga afacere: dragostea pentru natură și tot ce este natural.

Principalele materiale folosite în amenajare sunt lemnul, metalul și sticla. Pereții sunt acum acoperiți cu lambriuri de pin, pe tavan au fost instalate lădițe din lemn, iar mesele sunt vechi bobine de cablu, recondiționate, pe care se așază în fiecare zi găletușe cu flori proaspete.

Ne-au plăcut în mod deosebit cele două uși de hambar, pe structură metalică, realizate la comandă, ce acoperă camerele tehnice.

Etajul este susținut tot de o structură metalică, originală, consolidată de firma de constructii care s-a ocupat de renovarea și amenajarea spațiului: Ascon SRL. Pentru a ajunge la etaj, trebuie să urci o scară din metal industrial. Sus este amenajat un loc de joacă, iar lângă el urmează să fie inaugurat un alt spațiu mare, pentru servire și evenimente. Locul de joacă este despărțit de spațiul încă neamenajat de un geam prin care părinții își vor putea supraveghea copiii, la joacă.

Amenajarea a durat aproximativ jumătate de an, însă mai este de lucru după spusele Alexandrei. Vrea să schimbe fațada, să finalizeze etajul și să dezvolte la parter o zonă de cafenea, care acum este într-o fază incipientă, dar funcțională, servind deja cafea biologică și patiserie proaspătă, focusul fiind însă pe înghețată și iaurterie, atracțiile verii. „În curând vom servi și o gustare rapidă și sănătoasă cu smothie-uri, salate, panini, crepes și gaufre sau torturi pentru evenimente, astfel încât cine ne trece pragul sa aibă o experiență culinară italienească desavârșită și completă!”

Pe viitor, Puro & Bio Romania plănuiește să se extindă în mai multe zone ale orașului, ba chiar și în alte orașe, prin franciză. Are deja cereri pentru Constanța, Cluj, Iași și Brașov.

Până atunci, dacă treceți prin centrul Bucureștilor, nu ezitați să vă opriți în acest loc ce emană voie bună, ce te poartă cu gândul la vacanță, la natură și la răsfăț. Singurul lucru care vă rămâne de făcut este să savurați un „gelato adevărato”!

 

 

Related posts

Placinta cu mere fara gluten si fara zahar (de post)

Adina Meyers

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Adina Meyers

Salata chinezeasca

Adina Meyers