Odata cu venirea verii iti poti elibera creativitatea in bucatarie preparand retete racoroase si aromate. Astfel, ii poti surprinde pe cei dragi nu doar cu preparate noi, dar si sanatoase, daca folosesti cuptorul cu abur CombiSteam de la Electrolux. Acesta este prevazut cu cea mai avansata tehnologie a gatirii cu abur, care nu doar pastreaza valorile nutritive ale ingredientelor, ci si textura si savoarea.
Secretul CombiSteam costa in combinarea caldurii conventionale cu puterea aburului, secret utilizat chiar si de bucatarii celor mai renumite restaurante cu stele Michelin. Aceasta tehnologie permite prepararea alimentelor intr-un mod rapid si sanatos, pastrandu-le interiorul fraged, in timp ce pe exterior se formeaza o crusta crocanta si aromata. Datorita aburului, ingredientele isi vor pastra calitatile nutritive, asigurandu-te ca rezultatul final nu este doar gustos, ci si foarte sanatos.
Pentru un plus de inspiratie in bucatarie, CombiSteam este prevazut cu 100 de retete predefinite si 25 de functii de gatire cu abur. Astfel, vei gasi mereu programul potrivit preparatelor tale. Nu in ultimul rand, sistemul de incalzire UltraFanPlus cu ventilator supradimensionat si sistemul de ventilatie vor grabi procesul de preparare, alimentele vor fi gatite uniform oriunde s-ar afla in cuptor si aromele nu se vor amesteca, pentru ca tu sa poti pregati mai multe feluri de mancare in acelasi timp. Astfel, timpul petrecut in bucatarie se va reduce considerabil.
In cazul in care doresti sa prepari fripturi perfecte, CombiSteam iti va veni in ajutor cu sonda FoodProbe, care va monitoriza temperatura din interiorul carnii si va opri cuptorul cand aceasta a ajuns la valoarea dorita. Nu in ultimul rand, la finalul procesului, cuptorul va putea fi sters foarte rapid cu o laveta, datorita functiei de curatare cu abur si a stratului de email usor de curatat.
Pentru un plus de inspiratie in bucatarie, Electrolux iti propune sa incerci o reteta usoara de vara: Vitello Tonnato. Acesta este un preparat clasic italian, care poate fi servit feliat subtire, cu dressing de ton si capere.
Ingrediente (4 portii)
500 g pulpa sau cotlet de vita
1½ lingurita de sare
Dressing de ton
1 conserva de 200 g ton in ulei
2 lingurite zeama de lamaie
1 ou fiert tare
4 filé-uri de sardine
2 lingurite de capere
½ varf de piper negru
Garnitura
Capere mari
Branza parmezan
Rucola
Coaja de lamaie
Cimbru si rozmarin
Mod de preparare
-
Rumeneste carnea intr-o tigaie.
-
Preincalzeste cuptorul la 90˚C (funcţia Aer cald ventilat). Pune carnea intr-un vas termorezistent. Presara sare.
-
Introdu termometrul astfel incat varful sa ajunga in mijlocul parţii mai groase. Seteaza-l la 65˚C (sau 60˚C pentru carnea in sange). Seteaza cuptorul la 90˚C, Abur 100% si caldura.
-
Gateste timp de aprox. 45-60 de minute. Durata de gatire depinde de temperatura miezului si de forma carnii. Lasa preparatul sa se raceasca.
-
Amesteca tonul (si uleiul acestuia) cu sucul de lamaie stoarsa, cu coaja de lamaie, oul tocat, sardine, capere si piper negru. Mixeaza pana cand devine un dressing cremos.
-
Taie carnea in felii subtiri. Asaza feliile intr-un vas si toarna dressingul deasupra.
-
Garniseste folosind capere, parmezan, rucola, coaja de lamaie si ierburile.
-
Serveste restul dressingului intr-un bol separat.
Acest preparat se poate pregati si cu alte tipuri de carne, cum ar fi sunca sau filé de porc. Monitorizeaza intotdeauna temperatura (care trebuie sa fie de 70˚C pentru porc). Exista diverse marinate excelente cu care poti servi carnea, cum ar fi dressing de ulei de masline, otet balsamic, ceapa rosie tocata marunt si chives, sare si piper.
Pofta buna!