Amenajari Interioare

Ponturi simple care schimbă total atmosfera în locuință

Parcă ai vrea să schimbi ceva prin casă, dar n-ai de gând să transformi locuința în șantier. N-ai chef de praf, meșteri și cheltuieli mari. Doar de o schimbare. Ei bine, specialiștii în decor interior au trucuri și pentru astfel de situații. Cele mai multe nu costă practic nimic. Dar dacă totuși una duce la alta și, de exemplu, trebuie să schimbi canapeaua, trebuie să știi că rezolvi cu un card de credit. Doar împarți suma în rate fără dobândă* și-ți vezi liniștit de casa veche, dar cu suflu nou.

 

Mai taie din ele

Creatoarea de modă Coco Chanel a rămas în istorie pentru sfatul dat femeilor de pretutindeni: „înainte să ieși din casă, privește-te în oglindă și renunță la ceva.” Acest sfat are înțelepciune universală. Se aplică în atâtea domenii, inclusiv în design interior. Cei mai mulți dintre noi au tendința de a aglomera spațiul de trai. Dacă pur și simplu renunți la o piesă de mobilier, o măsuță, un scaun vechi, un tablou, orice, ești pe drumul cel bun.

 

Lasă mobila să respire

După ce ai aruncat comoda demodată, nu te grăbi să lipești rafturile între ele sau canapeaua de perete. Acolo unde locul îți permite, lasă un spațiu între piesele de mobilier. Va crea senzația de relaxare, aerisire, iar camera va părea mai încăpătoare. Un alt truc util este să desparți puțin mobila de perete. E vorba doar despre câțiva centimetri, deci nu trebuie să te temi că-ți va mânca din spațiul central.

 

Adaugă viață

Multe apartamente echipate cu gust dau totuși senzația că lipsește ceva. Ce lipsește este verdele viu. Adică plantele. Aceastea au forme și culori care nu pot fi replicate de mobilă sau de culorile sintetice, oricât s-ar strădui producătorii mdoerni. Iar prezența unei plante în cameră are dublu beneficiu. Împrospătează vizual, dar și atmosferic. Alege dintre plantele speciale care fitlrează aerul de particule nocive și vei avea nu doar o casă mai frumoasă, dar și mai sănătoasă. Bineînțeles, nici în latura opusă nu e bine să cazi. Știm cu toții acel apartament al mătușii, în care lianele se cățărau pe tavan și te simțeai ca-n grădnia botanică.

 

Schimbă mărunțișurile

Parcă ar merge o canapea nouă. Dar începe cu pernele. S-ar putea ca niște perne mai moi, mai colorate și mai frumoase să-ți înnoiască brusc canapeaua. E valabil și pentru baie. În loc să schimbi gresia și faianța, fă curățenie printre prosoape. Aruncă vechiturile și investește în niște prosoape demne de hotelurile de 5 stele. Trucul funcționează și în bucătărie, unde niște mânere noi vor împrospăta subit mobila. Iar un set nou de electrocasnice de bucătărie îți va da impresia că ai modernizat toată casa.

 

Indiferent cum alegi să schimbi atmsofera casei tale, pornește de la lucurile mărunte și ușor de schimbat. Iar dacă pe parcurs constați că e nevoie de cheltuieli mai serioase, ține-l pe CardAvantaj pe aproape și vei avea cu siguranță spor la cumpărături.

 

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

Related posts

Tu stii cat de util este un aspirator cu apa ieftin?

Adina Meyers

Elemente moderne şi vintage într-un apartament inedit

Adina Meyers

Transforma puloverele vechi in perne potrivite sezonului rece

Adina Meyers