LifeStyle

Plantele de langa casa ta – Branca Ursului

Efectul terapeutic al diferitelor tipuri de plante medicinale abia la inceputul secolului XXI a provocat interes pentru cercurile stiintifice. Au fost efectuate o serie de experimente clinice, confirmand efectele antispasmodice, anticonvulsivante, astringente, antiinflamatorii, analgezice, antiseptice si antibacteriene ale extractelor din diverse specii de plante. Cercetatorii italieni au descoperit ca tinctura obtinuta din Branca Ursului are activitate antibacteriana, antioxidanta si citotoxica. In experimentele pe sobolani, s-a stabilit activitatea hepato protectoare a extractului alcoolic din planta. S-a constatat ca extractul de Branca Ursului are un efect puternic de stimulare a functiei secretorii asupra ficatului, si, de asemenea, s-a observata o scadere semnificativa a nivelului seric de bilirubina. Produsul il poti cumpara din magazinul online Vitacaps.ro.

Branca Ursului – Proprietati medicinale si aplicare

Proprietati medicinal ale capsulelor de Branca Ursului sunt urmatoarele: antibacterian, revenirea poftei de mancare, efecte analgezice, scade tensiunea arteriala, imbunatateste digestia.

Branca Ursului – Boli in care poate fi administrata

Branca Ursului a dat rezultate in cazuri de anxietate, impotriva colicilor, gastritei, infectii ale pielii. De asemenea, este utilizata cu succes in neurastenie sexuala si epilepsie, afectiuni ale tractului gastrointestinal (diaree, dizenterie), boli de rinichi, boli ale vezicii biliare, in boli cu excitabilitate nervoasa crescuta, convulsii de origine diferita. Frunzele aburite sunt utilizate pentru artrita, artroza, dureri reumatice, inflamatii ale articulatiilor.

Branca Ursului – Decoct

Decoctul de Branca Ursului – este preparat din radacinile plantei si este prescris in principal pentru o digestie slaba. Are un efect ferm, antispasmodic, calmant, antiinflamator, analgezic si antiseptic. Este, de asemenea, prescris pentru boli ale stomacului si intestinelor, boli de piele, convulsii de origine diferita, epilepsie, boli nervoase etc. Decoctul intregii plante, impreuna cu radacinile,  este folosit ca lotiune pentru scabie si pentru tumori.

Infuzia de frunze este folosita sub forma de compresa pentru inflamatii articulare si dureri reumatice.

Consumul de capsule de Branca Ursului (care contin fibre, vitamine, fenolice si anti-oxidanti) este un motiv de sanatate, datorita valorii nutritive ridicate. Mai multe studii au aratat ca aportul de Branca Ursului este asociat cu scaderea riscului de numeroase boli, cum ar fi cancerul, ateroscleroza, bolile cardiovasculare, inflamatia si diabetul. Plantele medicinale sunt atractive nu numai pentru substantele lor biologic active, ci si pentru valoarea lor nutritiva. Componentele functionale sunt benefice pentru sanatatea umana datorita compusilor biologic activi. In acest sens, avantajele majore ale utilizarii acestui remediu naturist sau ca produs farmaceutic, este toxicitatea scazuta si succesul adesea mai bun in comparatie cu medicamentele sintetice conventionale.

Branca Ursului – spectru larg de bioactivitati

Studiile biologice au aratat ca Heracleum Sphondylium are un spectru larg de bioactivitati. Extractele, uleiurile esentiale si componentele izolate din diferite parti ale plantei, au adesea activitati biologice remarcabile. Desi medicamentele chimice sunt unele dintre cele mai importante tratamente pentru cancer, acestea au o serie de efecte secundare, care le pot limita utilizarea si eficacitatea. Astfel, protectia cancerului cu agentii naturali, a devenit un domeniu de cercetare infloritor in ultimii ani. In acest sens, mai multe specii de Heracleum Sphondylium au fost evaluate pentru activitatile lor antiproliferative.  De asemenea, s-a dovedit ca substantele care apar in mod natural din speciile Heracleum incalzesc puternic inductorii inflamatori, fiind utile pentru tratamentul inflamatiei de orice natura. 

Related posts

Tulburările de somn, un pericol pentru copii

Adina Meyers

Delta Studio, lider in amenajari de interior, inaugureaza noul Showroom ultracentral din Ploiesti

Adina Meyers

“Militarul Fanfaron”, debutul teatrului antic la Teatrul Masca

Adina Meyers