Majoritatea oamenilor se sperie când vine vorba despre a face ordine și curățenie în casă. Mai ales dacă este vorba despre dressing, șifonier, sertare sau dulapuri. Aceste spații sunt accesate zilnic. Punem și scoatem zeci de obiecte: haine, pantofi, genți, curele și câte și mai câte. Momentul aranjării acestui mic univers poate deveni dificil. De aceea tindem să amânăm cât mai mult, ceea ce duce, evident, la probleme și mai mari.
Iată câteva sugestii despre cum să aranjezi lucrurile în dressing. Astfel încât să le poți folosi rapid. Și să nu se strice sau să se șifoneze!
Organizează hainele după locul unde le porți
Cu siguranță că nu vei purta sacoul de birou când mergi la plimbare în parc. Nici șlapii la un spectacol de operă. Așa că poți începe aranjarea spațiului din dressing prin plasarea diferitelor haine și obiecte de îmbrăcăminte în funcție de locul unde le porți. Și de ocaziile pentru care au fost cumpărate. Astfel, poți delimita 3 zone principale, și anume:
● Haine pentru birou
În această categorie vei grupa articolele vestimentare pe care le porți zilnic la serviciu: rochii casual, costume, fuste, pantaloni, pantofi, genți și accesorii. De obicei, piesele din această categorie ocupă cel mai mult loc în șifonier. De aceea, trebuie să le aloci un spațiu generos. Ca să nu se mototolească sau să se strice.
Pentru că vei dori mereu să-ți surprinzi colegii și colaboratorii cu ținute trendy și elaborate, precum îmbrăcăminte pentru femei pe dyfashion.ro, păstrează un loc în față. La îndemână pentru achizițiile noi. Să le găsești ușor atunci când vrei să le porți.
● Haine pentru evenimente
Aceste articole de îmbrăcăminte necesită o atenție sporită, pentru că sunt realizate din materiale fine. Mai pretențioase, de aceea este indicat să fie depozitate doar după ce sunt acoperite cu huse textile. Care să le protejeze corespunzător. Nu vei dori ca rochia ta cea bună, de catifea neagră, să aibă niște paiete căzute. De la ținuta de revelion, sau păr de la capa de blană. Pentru că le folosești mai rar, așează aceste haine de ocazie în lateralele dressingului sau în zona din spate.
● Haine pentru sport și casă
Pentru activitățile de zi cu zi ai nevoie de haine lejere, tricouri, pantaloni, halat sau pijama. În general de haine din materiale ușoare. Pentru care nu trebuie să avem grijă că se mototolesc. Și care nu trebuie călcate și puse pe umerașe.
Utilizează cutii, compartimentează inteligent spațiile din partea de jos a dulapurilor. Care, de obicei, rămân nefolosite. Și vei obține o repartizare eficientă a pieselor vestimentare pe care le folosești când stai acasă.
Păstrează un astfel de compartiment pentru hainele de sport. Pentru a-ți fi ușor să faci bagajul de sală, atunci când pleci în grabă către ora de fitness sau aerobic.
Creează un loc pentru haine pe care nu le mai porți
Ca să nu aglomerezi inutil dressingul, rezervă câteva compartimente. În locuri mai puțin accesibile. Pentru hainele și accesoriile pe care nu le mai utilizezi. Nu ezita să apelezi la această soluție, dacă că vrei să le donezi. Sau să le vinzi la vreun yard sale. Sau pur și simplu dorești să depozitezi hainele de vară pe durata anotimpului rece. Ori a celor groase, de iarnă, în timpul sezonului estival.
Astfel de spații gen container te ajută să economisești spațiul necesar pentru obiectele vestimentare curente. Și, mai ales, te ajută să nu mai pierzi timp căutând minute în șir prin dulapuri.
Încearcă să-ți stabilești reguli de depozitare și spații dedicate lor, pe care să le respecți zilnic. Astfel vei avea un dressing aerisit, ordonat. Care să te ajute să fii elegantă, eficientă și fără grija că întârzii zeci de minute până reușești să te îmbraci așa cum îți dorești.