O curte pavata inainte de sezonul rece prezinta o serie de avantaje greu de ignorat. Pavajul asigura un aspect curat, poate reduce riscul de polei si ne scapa de noroi si balti, iar din punct de vedere estetic compenseaza cu succes lipsa vegetatiei prin propria lui geometrie si cromatica.

Odata ce am decis sa ne pavam curtea, ne gandim ce materiale sa folosim astfel incat sa trecem prin iarna cu brio si sa ne bucuram de spatiul casei noastre fara probleme. Ne dorim ca banii investiti sa isi merite valoarea, iar spatiul sa fie in acelasi timp atragator. Din punctul de vedere al raportului calitate-pret, atat specialistii, cat si clientii opteaza pentru pavelele vibropresate, datorita aspectului curat al acestora, lipsei necesitatii de intretinere si riscului extrem de scazut de inghet si alunecare.

Ce trebuie sa stim despre fiecare tip de material de pavare inainte de a lua o decizie?

Materialul folosit pentru pavare trebuie sa fie eficient din punctul de vedere al raportului calitate-cost, acest factor fiind unul care plaseaza folosirea pavelelor vibropresate pe primul loc in topul preferintelor, atat din punctul de vedere al specialistilor, cat si al clientului. Aspectul curat, usurinta intretinerii si amortizarea investitiilor pe termen lung in cazul unei lucrari cu pavele vibropresate, executata corespunzator, usureaza alegerea celor interesati.

Pavele vibropresate – intretinere zero si cel mai inalt grad de rezistenta

In ultima perioada, pavelele vibropresate s-au dovedit a fi solutia ideala pentru amenajarea exterioara a spatiilor (terase, alei, trotuare, platforme, parcari si chiar strazi), datorita procesului de fabricatie ce presupune turnarea betonului semi-uscat cu ajutorul vibropresei hidraulice, proces total automatizat.

Un avantaj principal impotriva inghetului este betonul folosit, preparat cu un continut minim de apa, pentru a indeplini cele mai bune caracteristici de rezistenta. Pavelele vibropresate prezinta o larga varietate la nivelul suprafetei, aceasta putand fi neteda, neregulata, „spalata” sau antichizata, iar paleta coloristica poate fi monocolora, colormix (amestecuri de culori) sau degradeuri.

Datorita alcatuirii aparent poroase a acestor suprafete, riscul de alunecare este redus si sunt asigurate conditii foarte bune de aderenta, posibilitatea formarii poleiului pe timp de iarna fiind evitata.

Pavelele vibropresate nu au nevoie de intretinere pe timp de iarna sau orice fel de intretinere ulterioara pentru a-si pastra aspectul. Daca apar totusi accidente – pete de ulei, rugina sau diferite materiale de constructie (var, ciment etc.) –, acestea pot fi indepartate in functie de natura lor cu diferite solutii sau pot fi schimbate numai pavelele afectate.

 

Articol preluat din Revista Casa Mea. 

 

Related posts

Fatade spectaculoase cu caramida clincher

Adina Meyers

Cum poti face economie la caldura? 9 sfaturi simple

Adina Meyers

Cum ar fi lumea fara un sistem control acces performant?

Adina Meyers