Atunci cand initiati demersul de renovare sau amenajare a unei locuinte sau chiar si al unei singure incaperi, trebuie sa stiti din start ceea ce doriti: stilul pentru care optati, atmosfera pe care o vizati, precum si nevoile pe care trebuie sa le intampinati.

Este de notat ca aceste lucruri nu se stabilesc pe parcurs, caz in care veti suferi pierderi financiare si neplaceri. De aceea, cum toti tinem la bugetul nostru si tindem sa il gestionam cu din ce in ce mai multa grija, este indicat sa luam decizii clare inca de la inceput.

In primul rand, fie ca apelati la un specialist sau nu, e important sa aveti un plan de amenajare, un proiect pe care sa il urmati, acesta inseamnand definirea stilului abordat, cromatica, amplasarea mobilierului si chiar distribuirea luminii. In functie de acestea, vom lua urmatoarele deciziile, care incep chiar cu finisajele. Ele asigura fundalul, baza pe care se construieste decorul si de aceea importanta lor nu trebuie minimalizata.

Ideal ar fi sa apelati la sfaturile unui designer, deoarece in felul acesta lucrurile se simplifica, iar sansele de reusita sunt mai sigure. Insa asta nu inseamna ca daca va amenajati singur locuinta, ar trebui sa va limitati la pereti albi, parchet „cires” sau decor wenge. Indrazniti sa ganditi in afara tiparelor „sigure”, a formulelor clasice si sa optati pentru combinatii care sa va reprezinte!

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum să ai o casă luminoasă

Adina Meyers

Cuptorul cu microunde se poate dovedi un prieten bun in bucatarie – afla cum il alegi pe cel mai potrivit pentru tine

Adina Meyers

4 sfaturi pentru cumpărarea mobilei în primul tău apartament

Adina Meyers