Numeroși designeri, arhitecți și artiști plastici, alături de diplomați, cunoscuți oameni de afaceri, vedete din zona showbiz-ului, media au fost prezenţi la evenimentul festiv de relansare a brandului EXOTIQUE şi de aniversare a 15 ani de existenţă pe piaţa românească.
Evenimentul s-a desfăşurat în ambianţă excepţională oferită de stilul industrial al vechilor hale de producţie care însă au fost renovate şi îmbrăcate în straie de sărbătoare. O iluminaţie feerică a însoţit petrecerea care a durat până noaptea târziu şi care a fost presărată cu evenimente artistice mult gustate de invitaţi.
O notă specială a fost dată de prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României, mai ales că brandul “EXOTIQUE” are calitatea furnizor official al acesteia.
Puşa Hack, fondatorul EXOTIQUE, a spus că a simţit nevoia unei schimbări profunde, o adevărată renaştere a brandului.
“Am schimbat conceptul, site-ul, chiar și sigla. Am reamenajat total showroom-ul: am recompartimentat, am înlocuit parchetul, am modificat culoarea pereților, am schimbat sistemul de iluminat. Am păstrat însă structura de tip industrial dar am readus-o la un stil contemporan. Am păstrat deasemenea ideea originară de decorațiuni asiatice. Am gândit un spațiu cultural în care să se întâlnească alături de designeri și artiști plastici, un spațiu care să propună soluții pentru un stil exotic urban pentru toate funcțiunile casei precum și pentru alte spații. Astă seară am agrementat spaţiul EXOTIQUE cu o expoziţe, în cadrul căreia şi-au expus lucrările 15 pictori şi 9 sculptori”, a spus Puşa Hack.
Noua ofertă EXOTIQUE
Puşa Hack, fondatorul EXOTIQUE, a prezentat în continuare oferta hub-ului de design EXOTIQUE pentru designeri, arhitecţi, dezvoltatori precum şi pentru cei care doresc să îşi amenajeze şi personalizeze locuinţa într-un stil exotic urban.
Piesele de mobilier din lemn masiv realizate manual de origine asiatică, pentru care centrul de interes s-a mutat în afară de India pe Thailanda şi Indonezia au stat ca deobicei în centrul atenţiei. Noutatea constă în faptul că acum, aceste piese au fost reinterpretate de către furnizori şi aduse spre un stil contemporan, putând fi încadrate şi într-un decor industrial, ca exemplu fiind date blaturile din lemn combinate cu cadre şi suporturi metalice. O ofertă bogată constă în piese de aceeaşi provenienţă asiatică (India) din piele caracterizând un stil colonial: birouri, comode sau fotolii din piele, cu mânere specifice şi având forme de cufere sau geamantane, precum şi fotolii sau o canapele din piele în stilul britanic Chesterfield care se menţin în continuare în tendinţe. Puşa Hack a recomandat ca decorul cu aceste piese să fie agrementat cu mici decoraţiuni asiatice care se găsesc în abundenţă în oferta de produse (inclusiv cele Feng Shui) şi care, alături de opere de artă au rolul de a încălzi ambianţa. Deasemenea a fost subliniată ideea că soluţiile expuse se pretează la orice funcţiune a casei, de la living şi dining, la dormitor, baie, birou sau terasă, putând intra în combinaţie perfectă cu accesorii funcţionale (lavoarele pentru baie, de exemplu) care în acest caz se recomandă a fi cele realizate din ceramică, sticlă, metal sau piatră.
Pentru iubitorii de DO-IT-YOURSELF, furnizorii asiatici oferă idei şi soluţii de design. A fost dat exemplu unui blat de lemn care poate fi folosit pe post de consolă sau uşă în timp ce o secţiune dintr-un copac poate fi o masă sau suportul unei oglinzi.
Pentru renovarea de conace, castele sau case istorice precum şi pentru o amenajare originală de hoteluri, cluburi, restaurante, sunt propuse soluţii cum sunt stâlpi sau minunate porţi vechi şi alte piese unice recuperate de la palate vechi sau clădiri istorice din India, Thailanda sau Bali. Pentru restaurante, baruri sau magazine există deasemenea soluţii de depozitare sau accesorii exotice cum sunt rafturi, oglinzi sau comode de aceeaşi provenienţă.