Un proiect al arhitectului peisagist Dragoş Isăcescu, realizat la cererea beneficiarilor după o altă amenajare ce-i poartă semnătura; este vorba de grădina unor prieteni, unde aceştia se simt extraordinar ori de câte ori merg în vizită.În cazul de faţă, suprafaţa alocată grădinii este de aproximativ 270 de metri pătraţi, dispuşi în spatele casei şi pe părţile laterale ale acesteia.
Zona de interes a curţii a fost amenajată acolo unde spaţiul se deschide cel mai mult, oferindu-i arhitectului posibilitatea să poziţioneze toate obiectivele dorite.
O solicitare expresă a beneficiarilor a fost aceea de a masca vecinătăţile, astfel încât zona de relaxare să beneficieze de o atmosferă intimă. Plantarea jucată a unor arbori înalţi şi arbuşti decorativi a urmărit nu doar ascunderea împrejurimilor, ci şi crearea impresiei unui spaţiu mai mare, prin disimularea liniei gardului, astfel încât să dispară senzaţia unei delimitări clare a proprietăţii.
Un alt aspect de care arhitectul a trebuit să ţină cont a fost suita de trandafiri plantaţi de către proprietari şi care sub nicio formă nu au acceptat să fie mutaţi. Prin urmare, legătura cu locuinţa este prevăzută în plan uşor atipic pentru preferinţele arhitectului.
O temă preluată din amenajarea folosită ca sursă de inspiraţie a fost aceea a focarului deschis, de această dată proiectat într-o manieră mai modernă, cu un loc de stat mai comod (o banchetă din lemn cu formă şerpuită).
Dacă la cealaltă lucrare elementul de atracţie era uşa de acces în cramă, aici, peisagistul a proiectat o depozitare mai simplă, mascată de peisaj.
Forma plană a terenului a fost păstrată, devenind o pajişte cu gazon pe care se poate face plajă sau se poate juca cu mingea. O pergolă care cu timpul va fi acoperită de plante agăţătoare şi câteva şezlonguri din lemn completează imaginea unui loc de relaxare perfect.

Proiect și foto: arhitect peisagist Dragoş Isăcescu

Related posts

Proiect de casa: P, 290 mp

Adina Meyers

Proiect 95 mp

Adina Meyers

Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 130.56 mp

Adina Meyers