LifeStyle Retete

Cum se prepară bibanul. Rețeta perfectă pentru o masă reușită

Se spune ca nu exista peste care sa nu fie gustos, exista doar peste care nu este bine gatit. Din acest motiv, am putea afirma ca oamenii care nu includ pestele in topul preferintelor lor culinare n-au gustat inca o reteta cu adevarat buna.

Pestele este intr-adevar pretentios la gatit, insa, odata ce cunosti cateva reguli extrem de simple despre cum sa-l ”manevrezi” in bucatarie, preparatul tau poate fi demn de MasterChef. Si, daca tot vorbim despre preparate demne de MasterChef, nu putem omite celebra reteta cu bibani de mare a lui Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Bibanul de mare – sau lupul de mare, cum i se mai spune acestui peste – este foarte apreciat in restaurantele cu profil mediteranean, tocmai pentru gustul lui savuros si faptul ca nu este un peste gras. Il gasesti cu usurinta si in hipermarketurile autohtone si nu este deloc greu sa-l prepari. Totusi, putini oameni stiu, insa, ca atunci cand vorbim despre prepararea pestelui, condimentele sunt printre cele mai importante ingrediente. N-ar prea avea gust altfel. Condimentele potrivite pot desavarsi gustul pestelui, pe cand cele nepotrivite, ai ghicit, pot sa te ”ajute” sa ruinezi reteta.

Chef Liviu Balint iti recomanda sa optezi intotdeauna pentru Vegeta Condimente pentru peste, ca sa atingi apogeul gustului perfect. Pentru reteta cu bibani de mare in crusta de ierburi aromate ai nevoie de: 2 bibani, 15 grame rozmarin, 15 grame patrunjel, 15 grame marar, 20 grame usturoi pisat, 50 grame pesmet, 20ml ulei de masline si, bineinteles, un plic de Vegeta Condimente pentru Peste. Iar pentru ca bibanii sa nu se plictiseasca in farfurie, poti adauga o garnitura de legume la gratar compusa din: 120 grame rosii cherry, 100 grame zucchini si 150 grame ciuperci champignon.

Sa vezi ce simplu e: mai intai amesteci bine Vegeta condimente pentru Peste cu ierburile aromate si uleiul de masline. Tavalesti bibanii de mare in acest amestec parfumat de mirodenii si prin pesmet, iar mai apoi ii lasi sa se odihneasca la cuptor aproximativ o jumatate de ora pana cand crusta devine usor inchisa la culoare (fara sa o arzi totusi). Cat timp bibanii nostri se rumenesc in cuptor, poti pune pe gratar legumele proaspete, fie sub forma de frigarui, fie pur si simplu taiate in jumatate. Legumele nu au nevoie de prea mult timp, devin delicioase cat ai spune: biban de mare!

Daca mai gasesti si o sticla de vin alb, ca sa-ti rasfeti simturile alaturi de reteta lui Chef Liviu Balint, cu atat mai bine. Ai vazut? Cine spune ca pestele se gateste greu? 

Related posts

Saint-Gobain Rigips saluta deschiderea Salii Mari a Teatrului National Bucuresti

Adina Meyers

În ce condiții se va putea face plajă pe prosop

Adina Meyers

Biblioteca vie “Decid pentru mine!”

Adina Meyers