LifeStyle

Liber la educatie sau educatie la liber?

Pe 19 mai, intre orele 10 – 14, la hotel Pullman, are loc cea de-a doua editie a evenimentului Liber la educatie sau educatie la liber?, care are ca tema educatia financiara pentru parinti si copii.

Ce si cand le spunem copiilor despre bani? Cum ii pregatim sa devina adulti responsabili financiar? Cum sa ne resetam chiar noi, ca adulti, relatia cu banii? – sunt cateva dintre subiectele care vor fi abordate in cadrul evenimentului de catre 3 invitati de top: Gáspár György, Oana Moraru si Adrian Asoltanie.

”Parintii sunt cele mai influente modele in vietile copiilor, iar acest fapt este valabil si atunci cand vine vorba despre puterea psihologica a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica si nelinistea sunt trairi puternic impletite cu povestea banilor si ar putea reprezenta adevarate obstacole in calea succesului nostru personal si profesional. Aruncand o privire constienta asupra povestii pe care ne-o spunem despre bani si recunoscand credintele limitative referitoare la cati bani „meritam“, ne putem (re)castiga stima de sine si increderea in fortele proprii. Vom deveni astfel modele sanatoase atat pentru copiii nostri, cat si pentru generatiile viitoare” – spune psihlogul  Gáspár György,  psiholog, autor si custode de povesti de viata, omul care a pornit #RevolutiaRelatonalainRomania, invitat special al evenimentului Liber la educatie sau educatie la liber? 2018.

 

"Relatia copiilor cu banii este echivalenta cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de parere Oana Moraru – consultant educational si fondatoarea scolii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educatia financiara ca mijloc de a dezvolta acasa, in familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea si prioritizarea si despre modul in care ii putem ajuta pe copiii nostri sa fie constienti de nevoile lor.

 

Adrian Asoltanie trainer, speaker si antreprenor de aproape 20 de ani, a conceput special pentru copii cursul Micul Dresor de Lei, adaptat pe grupe de varsta.  ”Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din pacate, am intalnit deseori convingeri si valori formate deja, sustinute de parinti sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi si adultii de maine. E timpul sa abordam direct acest subiect care va influenta major destinul copiilor nostri. intelegerea corecta a valorii muncii, creativitatii, rabdarii, cumpatarii si generozitatii reprezinta baza unei personalitati echilibrate si implinite. Educatia financiara este despre viata, nu despre bani.” – spune Adrian Asoltaniei, invitat ca speaker la evenimentul Liber la educatie sau educatie la liber?  2018, de pe 19 mai, de la hotel Pullman.

 

Romania este pe ultimul loc la alfabetizare financiara din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunostinte financiare. Felul in care parintii nostri s-au raportat la bani, modul in care i-am auzit vorbind despre ei, ingrijorarile pe care ni le-au transmis s-au impregnat in subconstientul nostru si ne-au setat atitudinea fata de bani si castig.

Cand le vorbim copiilor nostri despre bani ne limitam de obicei la a le spune cat de important este sa faca economii. Sau le oferim bani sa isi cumpere jucaria preferata pe post de ”recompensa” pentru 5 minute de liniste. Educatia financiara a copiilor nu tine insa doar de bani, ci mai degraba are legatura cu formarea de convingeri si valori pentru viata.

 

Inscriere la eveniment

Inscrierea la evenimentul Liber la educatie sau educatie la liber? – 2018 se poate face pe pagina de facebook a evenimentului, accesand formularul aflat la adresa
 https://bit.ly/2JuVG7T, la telefon 0722 463 824 sau prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro.

Pret special: 60 lei – valabil pana la data de 25 aprilie!

Pretul intreg al biletului este de 100 lei.

20% din valoarea incasarilor din bilete se redirectioneaza catre partenerul caritabil al evenimentului, United Way Romania – organizatie care desfasoara programe de integrare sociala si profesionala pentru tineri si adulti din medii defavorizate.

 

 

 

Related posts

Cum poți curăța pereții

Adina Meyers

Brico Dépôt schimbă data de apariţie a cataloagelor bilunare

Adina Meyers

Cum se prepară bibanul. Rețeta perfectă pentru o masă reușită

Adina Meyers