LifeStyle

Investitii pentru viitorul dumneavoastra

Henkel Romania a ales antreprenorul general si anunta inceperea lucrarilor la cea de a treia fabrica de adezivi

Henkel Romania  a ales compania Building Astrom drept antreprenor general pentru noua fabrica de adezivi de la Roznov, din judetul Neamt, aceasta urmand a fi cea de a treia unitate de productie din tara a companiei. Oferta depusa de Building Astrom a fost declarata castigatoare dintr-un total de 19 oferte valide, primite in decursul unui proces de selectie ce s-a derulat in perioada mai-septembrie a.c.

Noua fabrica Henkel va avea o suprafata de  36.000  mp si va produce anual 180.000-200.000 tone. In aceasta noua unitate se va produce intreaga gama de adezivi Ceresit, cu exceptia tencuielilor si amorselor, produse ce urmeaza a deservi zona de est a tarii.

Antreprenorul general a fost selectat in urma unui proces de evaluare extrem de riguros si obiectiv, ce a avut la baza criteriile prevazute in contractul de finantare si procedura interna achizitii pentru atribuirea contractelor. La sfarsitul acestui proces a fost declarata castigatoare oferta depusa de compania Building Astrom,  care si-a asumat rapid  responsabilitatile de antreprenor general pentru noua unitate de productie de la Roznov, a declarat  Albert Sutru, Director Operatiuni CEE Sud – Divizia Adezivi Henkel.

Building Astrom este o companie romaneasca,  cu experienta in domeniul constructiilor civile si industriale, infiintata in 1998 cu capital integral privat. Ca antreprenor general, Building Astrom a executat si are in curs de executie lucrari deosebit de complexe, pornind de la executarea infrastructurilor, suprastructurilor, pana la finalizarea obiectivelor si darea in exploatare la cheie a acestora .

Henkel Romania a achizitionat in anul 2010 terenul pentru cea de a treia fabrica, iar in luna mai a.c a demarat constructia noii unitati de productie de adezivi, in valoare totala de cca 10 milioane EUR. Lucrarile propriu-zise de constructii vor dura pana in luna septembrie 2012 si vor fi urmate de o luna de  probe de functionare, urmand ca punerea in functiune a fabricii de la Roznov sa aiba loc in luna noiembrie 2012.

Construirea spatiului de productie si achizitionarea utilajelor se va realiza cu ajutorul fondurilor obtinute prin finantare europeana, cca 3 milioane EUR (12.010.500 lei). Aceasta suma a fost obtinuta prin accesarea de fonduri structurale, in baza Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), program ce reprezinta un sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii ce vizeaza intreprinderile mari.  Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala iar finantarea nerambursabila acordata constituie ajutor de stat.

Henkel Romania detine in acest moment in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, langa Bucuresti, in comuna Pantelimon si la Campia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totala a investitiilor in capacitati de productie locale depaseste suma de 30 milioane Euro.

Henkel Romania pe scurt

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel Romania are in prezent 500 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.

Pentru mai multe detalii despre companie accesati: www.henkel.ro                                

“Henkel – Excellence is our passion” – De peste 130 ani, Henkel este lider global prin marcile si tehnologiile din trei domenii strategice – Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, Cosmetice/Produse de ingrijire personala si Adezivi Tehnologii. Companie fondata in 1876, Henkel detine pozitii fruntase atat pe pietele destinate consumatorilor finali cat si pe cele adresate clientilor industriali cu marci de top, precum Persil, Schwarzkopf si Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajati la nivel global si a raportat in anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR si un profit operational ajustat de 1,862 miliarde EUR. Actiunile preferentiale Henkel sunt listate la bursa germana DAX, compania fiind prezenta si in clasamentul Fortune Global 500.

Articole similare

Daniel Filipescu debuteaza pe scena ONB-

Adina Meyers

Ingrijire naturala delicata cu Crema hidratanta pentru ten uscat de la VivaNatura

Adina Meyers

Desert: inghetata de afine

Adina Meyers