LifeStyle

Incantare in gradina sau deliciu in borcan?

Sezonul de inflorire a trandafirilor se apropie, asa ca nu mai este mult pana cand gradinile noastre vor fi inundate de culori, arome si parfumuri desprinse parca din paradis. Nu numai ca ne incanta privirile, dar trandafirii pot deveni si un deliciu culinar atunci cand sunt folositi pentru faimoasa dulceata cu parfum intens, aroma inconfundabila si o culoare de vis. Ai grija insa, dulceata se face doar din trandafirii speciali, pe care nu ai cum sa ii confunzi datorita mirosului puternic si imbietor. 

Doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceata cu adevarat exceptionala, iar Rose de Rescht este un astfel de trandafir, pe care il poti gasi pe FamousRoses.eu. Are un pafum puternic si placut, iar culoarea petalelor este de un roz spre rosu-purpuriu. Infloreste foarte abundent, in valuri, o data la 3-4 saptamani si are floarea batuta cu aproximativ 50 de petale. Este foarte rezistent la boli si daunatori, iar din petalele sale se obtine un sirop fin si o dulceata gustoasa. Butasii sunt altoiti si produc flori din primul an de la plantare.    

Dulceata de trandafiri este delicioasa si se prepara foarte simplu. Chiar daca nu ai experienta intr-ale bucatariei, nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta. Ai nevoie de:

250 g petale de trandafiri

1 litru apa 

1/4 kg zahar 

1/2 lingurita sare de lamaie 

1 lingurita zeama de lamaie

Alege doar petalele proaspete si rupe capatul alb sau taie cu foarfeca direct de pe tulpina. Dupa ce le cureti bine de polen, pune-le intr-un castron si freaca cu sarea de lamaie pana capata culoarea rosie. Da apa la fiert impreuna cu zaharul pana scade putin si culege spuma care se formeaza deasupra. Apoi, adauga petalele si continua fiertul la foc potrivit. Pune si sucul de lamaie si fierbe in continuare pana se leaga siropul.    

Ai grija sa nu o fierbi prea mult, pentru ca altfel se va carameliza, devenind usor maronie. Petalele sunt prea sensibile pentru a suporta caramelizarea, asa ca risti sa compromiti reteta. Dulceata de trandafiri nu are nevoie sa fie aromatizata suplimentar, dar daca vrei, poti adauga putina coaja rasa de lamaie.

Nu mai trebuie decat s-o pui in borcane si sa te bucuri de parfumul fermecator si de consistenta perfecta a petalelor plutind in siropul rubiniu. Dulceata de trandafiri este foarte concentrata, asa ca o singura lingurita servita cu un pahar de apa rece iti va indulci intreaga zi! 

  

Related posts

Expozitie de pictura Bogdan Molea

Adina Meyers

Condimentul potrivit scoate ce e mai bun din tine

Adina Meyers

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Adina Meyers