Spaţii deschise şi fluide, zone cu multiple funcţiuni şi o cromatică veselă – acestea au fost propunerile echipei de designeri Vigo Store, solicitată pentru amenajarea unui apartament de prezentare aflat într-un ansamblu rezidenţial din Timişoara.

Imobilul, care face parte din proiectul imobiliar „Toronto”, situat în partea de nord a Timişoarei, a fost dat în folosinţă în vara acestui an. Pentru o mai bună promovare, dezvoltatorul imobiliar timişorean a dorit amenajarea unui apartament-showroom, în acest sens apelând la serviciile biroului de arhitectură şi design Vigo Store.

În urma discuţiilor dintre beneficiar şi designeri, a fost ales un apartament cu două camere şi configuraţie open-space în zona de zi.

Amenajarea, care a durat aproximativ o lună şi jumătate, a implicat zugrăvirea pereţilor, mobilarea şi utilarea corespunzătoare a locuinţei.

„Rolul unui apartament de prezentare este acela de a evidenţia utilitatea spaţiului, eficienţa compartimentării şi de a le oferi potenţialilor clienţi o „imagine” despre cum poate arăta un interior gata de a fi locuit.”

Singura condiţie a beneficiarului a fost încadrarea proiectului într-un buget redus, restul hotărârilor legate de stilul adoptat, aspect şi achiziţii rămânând în sarcina echipei Vigo Store.

Viziunea designerilor a pornit de la ideea de a crea un ambient fresh, actual şi totodată cu multiple funcţiuni. În acest sens, au considerat că cel mai potrivit ar fi un decor în stil Mid-century modern.

Citiţi mai multe detalii în paginile revistei Casa Mea decembrie-ianuarie.

Text: Oana Voicu / Foto: Dan Purice

Related posts

Casa cu piscina in mijlocul padurii

Adina Meyers

Asemănări și diferențe între stilul modern, stilul minimalist și stilul scandinav

Adina Meyers

Casa plina de lumina si originalitate

Adina Meyers