LifeStyle

Igienă și curățenie pentru o viață sănătoasă

Igiena este un lucru foarte important, indiferent dacă vorbim despre igiena de la locul de muncă sau despre igiena de acasă. Pentru a menține un grad de curățenie cât mai ridicat, trebuie să avem grijă la ce soluții și produse profesionale alegem. Nu numai curățarea în profunzime a casei, a biroului, a cabinetului medical sau a oricărui alt spațiu de uz comun este prioritară, ci și igiena personală.

Spălatul pe mâini este unul dintre cele mai importante lucruri. Încă de mici învățăm să deprindem acest obicei sănătos, care ne poate îmbunătăți viața și care ne ajută să trăim bine, cu un risc scăzut de a ne îmbolnăvi. Anumite medii de activitate au nevoie de o atenție mai crescută asupra curățeniei și igienei, precum spitalele și clinicile medicale, industria alimentară și saloanele de înfrumusețare, unde igiena personalului este esențială.

Conform World Health Organisation (WHO), până la 80% din bolile infecțioase se transmit prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe maini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Pentru o eficiență crescută, este bine să se folosească dezinfectanți profesionali pentru mâini, care distrug până la 99% din bacterii.

Prin spălarea mâinilor se îndepărtează de pe mâini, pe lângă mizerie și anumite microorganisme. Mâinile se pot igieniza cu săpun sau dezinfectanți profesionali speciali. Pentru cei care lucrează în medii cu un risc puternic de contaminare, este recomandată o igienizare mult mai profundă decât în alte medii de activitate. Există proceduri ample, prezente și în legislație, ce fac referire la modul în care trebuie să se realizeze igienizarea, cum și ce fel de dezinfectanți trebuie folosiți pentru o spălare corespunzătoare a mâinilor.

Pe lângă spălarea mâinilor, concluzia cercetătorilor este că mâinile trebuie uscate folosind prosoape de hârtie, pentru a reduce numărul bacteriilor cu 40-60%. Mai mult decât atât, studiile arată ca mainile ude transferă de 1.000 de ori mai multe bacterii de pe o suprafață pe alta, decât mâinile uscate. Pentru a evita răspândirea microbilor, cele mai eficiente produse de unica folosință sunt prosoapele din hârtie sau rolele din hârtie. Fiind extrem de delicate cu pielea și realizate din materiale de cea mai înaltă calitate, produsele din hârtie se remarcă printr-o eficiență sporită în uscarea mâinilor. 

 

În plus, pe lângă igiena personală, trebuie să se igienizeze și spațiile. În acest sens, cele mai eficiente produse sunt detergenții profesionali, care se regăsesc în nenumărate forme, în funcție de spațiul în care sunt utilizați. Detergenții profesionali pot fi utilizați pe orice tip de suprafață, fie că este vorba de parchet, suprafețe laminate sau nelaminate, ceramică, porțelan sau pal. Utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor.

Este foarte important să ținem cont de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și să folosim produse de cea mai înaltă calitate, atât pentru igiena personal, cât și pentru curățarea spațiilor. Astfel, ne asigurăm un stil de viață sănătos și armonios.

 

../../../../Downloads/Crop-hand-touching-tap-with-streaming-water/253253-P46VX2-659.jpg

Related posts

Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac

Adina Meyers

Usile glisante Gealan lasa sa intre doar aerul de vacanta

Adina Meyers

Degustare de bauturi rafinate, seri de networking si o atmosfera de exceptie la Noble Drinks Fair & Networking Events

Adina Meyers